Μετά τα voucher δικαιολογητικά από τους γονείς για να ξεκινήσουν στις 12 Σεπτέμβρη οι παιδικοί σταθμοί

Καθυστέρησεις στο έργο επισκευής των σταθμών - Άγονος ο 1ος διαγωνισμός του Δ. Χίου
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 31/08/2022 - 12:20

Την ανάρτηση, εντός της ημέρας, των οριστικών αποτελεσμάτων για την παροχή 97.000 voucher σε γονείς για τους παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), αναμένουν οι γονείς βρεφών και παιδιών και στη Χίο.

Όπως είπε ο Γιάννης Μανάρας, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Χίου, στους 7 παιδικούς σταθμούς του οργανισμού, αναμένεται και φέτος να εγγραφούν, μέσω του προγράμματος, 310 με 315 παιδιά, σε ένα ποσοστό που πλέον καλύπτει το 95% των διαθέσιμων θέσεων.

Τα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα είναι και τα τελικά, δεδομένου ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε ανοίξει η πλατφόρμα για τις ενστάσεις από τους δικαιούχους που έμειναν εκτός με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Σημαντικό, είπε, είναι να επισπεύσουν οι γονείς την κατάθεση των δικαιολογητικών στο σταθμό της Καλουτά, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών των σταθμών καλύπτεται από την επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ (περίπου 650.000 ευρώ ετησίως), ωστόσο σημαντική είναι και η συμβολή του Δήμου, μέσω της τακτικής χρηματοδότησης του νομικού προσώπου.

Πάνε πίσω οι εργασίες στους παιδικούς

Παρόλο που ο Δήμος Χίου είχε προγραμματίσει έργα 545.000 ευρώ στους 5 από τους 7 παιδικούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου (Βαρβασίου, Καλουτά, Φλοίσκου, Βροντάδου και Καλλιμασιάς), το έργο πάει πίσω χρονικά, γιατί στον 1ο διαγωνισμό δεν υπήρξε ενδιαφέρον από εργολάβους.

Ο κος Μανάρας σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο έργο τα κτίρια θα τύχουν και καλύτερης ενεργειακής θωράκισης, αφού μεταξύ άλλων -στα πλαίσια της εναρμόνισής τους- προβλέπονται εργασίες, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων (θα γίνουν επίσης εκτεταμένες επισκευές στους χώρους υγιεινής, εστίασης, στα δάπεδα και στους τοίχους).

Το έργο θα επαναδημοπρατηθεί, με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, με τον κύριο Μανάρα να υποθέτει ότι το πρώτο "ναυάγιο" συνδέεται με τις αυξήσεις που υπάρχουν σε υλικά κ.λπ. που δημιουργεί στους εν δυνάμει αναδόχους προβληματισμό.

meta_ta_voucher_dikaiologitika_apo_toys_goneis_gia_toys_paidikoys_stathmoys

Σχετικά Άρθρα