Μετά τον... Ιούλιο τουρίστες στο Βόρειο Αιγαίο

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 10/05/2021 - 14:51

Από τον Ιούλιο και… μετά στρέφονται οι προσδοκίες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς τα πρώτα στοιχεία δεν είναι ελπιδοφόρα για Μάιο και Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Νίκο Νύκτα, μπορεί επίσημα ο τουρισμός να… ανοίγει στις 15 Μαΐου, αλλά οι κρατήσεις έπρεπε να έχουν γίνει από πριν, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον για τα νησιά μας ο Μάιος να μην ανήκει στους μήνες της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νύκτας, κυρίως η Χίος στηρίζει τις ελπίδες της στον εσωτερικό τουρισμό που όμως, λόγω και της καθυστέρησης στο κλείσιμο των σχολείων, φαίνεται ότι θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

«Στην Περιφέρεια έχουμε μπει σε μια διαδικασία επανασχεδιασμού της τουριστικής προβολής των νησιών μας καθώς η πανδημία δημιούργησε νέες συνθήκες που όμως δεν είναι κατ΄ανάγκη  αρνητικές, μιας και μας δίνουν την δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε πολλά θέματα  που αφορούν τον τουρισμό», ανέφερε ο κ.Νύκτας συμπληρώνοντας ότι ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ανοίξει ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστικών καλυμμάτων, σε σχέση με τη περσινή περίοδο  χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού τόνισε ότι είναι πλήγμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η διακοπή του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, αλλά δυστυχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της γείτονος δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

 

 

 

anoigei_o_toyrismos_alla_ton_ioylio_anamenontai_oi_toyristes

Σχετικά Άρθρα