Μεταφορά κι άλλων προκάτ στο 3ο Γυμνάσιο Χίου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΡΑΗ
Τετ, 10/04/2024 - 10:31

Αύριο το διάστημα από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μεταφορά προκάτ αιθουσών στο 3ο Γυμνάσιο Χίου για τις ανάγκες στέγασης των μαθητών.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου, η διαδρομή θα πραγματοποηθεί 4 φορές, από το Κεντρικό Λιμάνι της Χίου. Συγκεκριμένα από την οδό Νεωρείον, Λεωφόρο Αιγαίου μέχρι τη συμβολη με την οδό Βάμβα ώστε, να καταλήξει στην οδό Κοραή. Για την μεταφορά και την τοποθέτηση των αιθουσών στον αύλειο χώρο του σχολείου, απαιτείται το κλείσιμο της οδού Κοραή από τη διασταυρωση της με την οδό Ελ.Βενιζέλου. Οι ώρες που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος δεν θα είναι συνεχόμενες, αλλά θα κλείνει όταν καταφθάνει ο γερανός.  Επίσης ο Δήμος θα απαγορεύει τη σταθμευση στην οδό Κοραή και θα αποκλεισει το χώρο με δικά του μέσα. Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των διερχομένων και περίοικων.

Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων. 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σταύρος Σταυρινούδης, με την εγκατάσταση των αιθουσών θα μεταφερθούν στο σχολείο και τα δύο τμήματα της Β' Γυμνασίου, που έχουν βρει στέγη σε χώρους του 2ου Γυμνασίου Χίου.

Τα προκάτ που θα μεταφερθούν αύριο είναι καινούργια και δόθηκαν στο Δήμο από τις Κτηριακές Υποδομές.

Σήμερα σε άλλες λυόμενες αίθουσες που μπήκαν το προηγούμενο διάστημα στην αυλή του σχολείου, στεγάζονται όλα τα τμήματα της Α' και της Γ' τάξεων του Γυμνασίου και ένα της Β' τάξης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχολείο αναγκαστικά θα λειτουργήσει για ένα μεγάλο διάστημα σε προκάτ αίθουσες αφού αναμένεται να ξεκινήσει το έργο επισκευής του.

Πρόκειται για έργο που θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα ως μελέτη - κατασκευή και η χρηματοδότησή του είχε εξασφαλιστεί επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επί υπουργίας Μηταράκη.

Σχετικά Άρθρα