Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

“Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα”

Σχολικές γιορτές και κατάθεση στεφάνων για το Έπος του 1940
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 27/10/2016 - 15:46

“Αυτό το λόγο θα σας πω

δεν έχω άλλο κανέναν

μεθύστε με τ’ αθάνατο

κρασί του εικοσιένα”

Μ’ αυτούς τους στίχους, ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, ξεπροβόδισε στον πόλεμο του 1940, τα 19χρονα παλληκάρια αλλά και τους επίστρατους κάθε ηλικίας, που έφευγαν για να αντιμετωπίσουν τον ιταλό εισβολέα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Αυτό θυμήθηκαν και οι μαθητές σήμερα, σε δεκάδες σχολικές γιορτές σε όλο το νησί, αντιπροσωπεία των οποίων με τις σημαίες των Σχολείων τους, κατέθεσαν στεφάνια τιμής και μνήμης στο Ηρώο Πεσόντων, ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 09/08/2020 - 21:49

 Σήμερα ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" διοργάνωσε  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αιμοδοσία στον Εμπορειό. Η δράση είχε τη στήριξη του Δ.Σ και της διοικήτριας του Σ.Ν.Χ. Ελ. Κανταράκη της κοινότητας Πυργίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου!

Την αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφεριάρχης Π . Μπουγδάνος η Διοικήτρια του Σ.Ν.Χ.  Ελ. Κανταράκη και η Πρόεδρος του Πυργίου  Ειρ. Βολάκη.

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" τους ευχαριστεί θερμά όπως επίσης ευχαριστεί τους Αιμοδότες για τη προσφορά τους και το Ξενοδοχείο Emporios Bay για την ευγενική παραχώρηση του χώρου .

Έγινε συλλογή 26 μονάδων αίματος, πολύ περισσότερων από πέρσι.

Άντε και του χρόνου περισσότερες.