Μια ζωή… Δασκάλα

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με την Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/10/2022 - 20:47

«Γεννήθηκα το 1960, είμαι Μυτιληνιά και είμαι Δασκάλα. Αν ξεκίναγα τώρα τη ζωή μου ξανά Δασκάλα θα γινόμουνα».

Σε μια πρόταση αυτή είναι η ζωή της Προϊσταμένης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας Καίτης Στρατάκη, που είναι καλεσμένη του Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Με τον σύζυγο της επίσης Δάσκαλο, ξεκίνησαν κάνοντας την άγονη γραμμή από τη Σύρο, στην Βοιωτία και στη συνέχεια στα χωριά της Λέσβου, μέχρι να καταλήξει η ίδια στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, συμπληρώνοντας 23 χρόνια στην Εκπαίδευση από τα οποία τα περισσότερα στις τάξεις.

Με Διοικητική αλλά και συνδικαλιστική εμπειρία, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λέσβου, η Καίτη Στρατάκη είχε τα προσόντα για την θέση της Προϊσταμένης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Χίου και δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη.

Μετανάστευσε… λοιπόν στην Χίο, έτοιμη να δεχθεί τις δυσκολίες που συνεπάγεται μια μεγάλη ευθύνη λειτουργίας δεκάδων Σχολείων.

Υπέρ του ανοικτού σχολείου, υπέρ της Αξιολόγησης, υπέρ του σωστά αμειβόμενου εκπαιδευτικού, θεωρεί ότι τα προβλήματα ξεπερνιούνται με σκληρή δουλειά, διάλογο αλλά και… γνωριμίες. Θεωρεί το λειτούργημα του Δασκάλου ένα από τα σοβαρότερα μέσα στην κοινωνία, έχει μάθει να λειτουργεί όχι μόνο στην Τάξη με… τάξη, της αρέσει το μώβ χρώμα, είναι… ΑΕΚτζού και έχει ένα μόνο… καημό.

Τα δυό της αγόρια έγιναν και τα δυό Αστυνομικοί και κανένα δεν διάλεξε το λειτούργημα του Δασκάλου.

Περισσότερα και το ίδιο ενδιαφέροντα στην συνέντευξη της.

aytoprosopos_kaiti_strataki

Σχετικά Άρθρα