Μικρότερα νέα στέγαστρα και "μετακόμιση" της ράμπας στο λιμάνι

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 31/01/2018 - 14:36
Ο Αντώνης Κέφης

Αλλαγές στο χώρο πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής στο λιμάνι της Χίου προβλέπει μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής.

Από τα βασικά στοιχεία των αλλαγών η απόσυρση του στεγάστρου που κατασκευάστηκε προ 20ετίας, όταν προέδρος στο Λ.Τ.  ήταν ο Δ. Μπελαβίδας, αφού όπως είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης, έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην κατασκευή, ενώ και ο χώρος που βρίσκεται δεν είναι ο πλέον κατάλληλος μιας και "κόβει" τα πεζοδρόμια, άρα και την ασφαλή διέλευση των πεζών, ενώ βρίσκεται και στην στροφή ενός δρόμου με μεγάλη κίνηση, ειδικά κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων.

«Η πρόταση που εξετάζουμε είναι να μπουν στο  πεζοδρόμιο μικρά στέγαστρα που να εξυπηρετούν και τις δύο ράμπες », τόνισε ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, λέγοντας ότι αυτά θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των επιβατών, σε συνδυασμό με την αίθουσα επιβατών στο λιμάνι.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα εκτός από την σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Επιτροπής, θα τύχουν και της έγκρισης των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών ή ακόμη και του ΚΑΣ.

Αναφορικά με την ράμπα των πλοίων και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ο κ. Κέφης ανέφερε ότι θα επισκευαστεί, πιθανά να μετατοπιστεί μερικώς προς την ανατολική πλευρά, λόγω και των καθιζήσεων, που παρουσιάστηκαν και θα κατεβεί σε ύψος (παρόλο που πρόκειται για κατασκευή που δεν μετρά πάνω από 2 χρόνια ζωής),

Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν όταν βρεθεί το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης με τον Αντώνη Κέφη να συμπληρώνει ότι ακόμη και το Λιμενικό Ταμείο θα μπορεί με ιδίους πόρους, όταν εγκριθεί η μελέτη, να αναλάβει το έργο.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρίαση της λιμενικής επιτροπής θα συζητηθεί και η ψήφιση της πίστωσης ποσού 117.000 ευρώ για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος στο λιμάνι

neo_stegastro_kai_episkeyi_rampas_sto_limani

Σχετικά Άρθρα