Μηνύματα για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου και το Δήμο Χίου

Πέμ, 02/09/2021 - 14:39

Μηνύματα για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εξέδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος και ο Δήμος Χίου.

To μήνυμα της Περιφέρειας:

«Ο λατρεμένος σε όλους Μίκης (Μιχαήλ) Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Μυροβόλο Χίο στις 29 Ιουλίου 1925.

Σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2021, σύσσωμη η Ελλάδα θρηνεί για την απώλεια του μεγαλύτερου Έλληνα συνθέτη που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας».

Ο μουσικοσυνθέτης που άγγιξε γενιές «έφυγε» για τη συνοικία των αγγέλων, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Αιωνία του η Μνήμη».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Χίου σημειώνει:

«Έφυγε, σήμερα από τη ζωή ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, συγγραφέας, πολιτικός Μίκης Θεοδωράκης, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο και μία απαράμιλλη παρακαταθήκη στη νέα γενιά.

Με σπουδαία αγωνιστική δράση άφησε το αποτύπωμα του στην Αντίσταση, υποστηρίζοντας σθεναρά τη δημοκρατία και τα ανθρωπιστικά οράματα. Με γενέτειρα του τη Χίο, διέπρεψε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατακτώντας αμέτρητα βραβεία, ενώ υπήρξε υποψήφιος  και για το Νόμπελ Ειρήνης. Το αξιολογότατο, πολύπλευρο και καταγεγραμμένο έργο του εκτείνεται σε όλο το φάσμα και τα είδη της μουσικής  δημιουργίας, τιμώντας τον ελληνικό πολιτισμό.

Η απώλεια του είναι τεράστια για την χώρα μας και την παγκόσμια τέχνη. Η Ρωμιοσύνη ολόκληρη υποκλίνεται στο σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, που πλέον βρίσκεται στην γειτονιά των αγγέλων».

Σχετικά Άρθρα