Μήνυση κατά των βιαιοπραγιών των ΜΑΤ από πολίτες και επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 06/11/2020 - 13:54

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατά των Μ.Α.Τ. για τις βιαιοπραγίες που έλαβαν χώρα το Φεβρουάριο στο νησί μας, κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι οι πολίτες: Χριστόφορος Κριμιζής, Κλαιρη Κωστάλα, Βασίλης Παππας, Γιωργος Κριτούλης, και Γιαννης Μισετζής και οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Κώστας  Τριαντάφυλλος, Μανώλης Βουρνούς, Γιάννης Καραβασίλης, Μάρκος Σκούφαλος και Μανώλης Στάθης.

«Δώσαμε ότι υλικό υπήρξε διαθέσιμο από τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες των ΜΜΕ που δείχνουν τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν τα ΜΑΤ στους πολίτες», ανέφερε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ενώ ο Μανώλης Βουρνούς υπογράμμισε ότι η μήνυση στρέφεται σε όσους έδρασαν παράνομα και όχι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως μια προσβλητική κίνηση για την Χίο, χαρακτήρισε ο Γιάννης Καραβασίλης την κίνηση των ΜΑΤ ενώ ο Μάρκος Σκούφαλος υπογράμμισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν όσοι άπλωσαν χέρι και υβριστικό λόγο στους Χιώτες.

Στο ίδιο πλαίσιο και η δήλωση του Μανώλη Στάθη που τόνισε ότι  η συμπεριφορά των ΜΑΤ δεν πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο.

Ακολουθει το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

ΧΙΟΣ 6/11/2020

 

Σήμερα 6 Νοεμβρίου 2020 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ,αιρετοί και πολίτες καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις βιαιοπραγίες των ΜΑΤ στη Χίο τον Φεβρουάριο του 2020. Το πλήρες κείμενο σας επισυνάπτουμε .

Ευχαριστούμε

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

1. Του Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου του Δημοσθένη, δικηγόρου, δημοτικού συμβούλου Χίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣυμμαΧία Αξιών», κατοίκου πόλεως και Δήμου Χίου, οδός Ιωάννη Σόδη αρ. 2, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΜ 933766 και με ΑΦΜ 029239944 ΔΟΥ Χίου

2. Του Εμμανουήλ Βουρνού του Μιχαήλ, αρχιτέκτονα μηχανικού, δημοτικού συμβούλου Χίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο», κατοίκου πόλεως και Δήμου Χίου, οδός Πολυτεχνείου αρ. 33, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΟ 291978 και με ΑΦΜ 055880905 ΔΟΥ Χίου.

3. Του Ιωάννη Καραβασίλη του Χρυσοστόμου, ηλεκτρολόγου μηχανικού, δημοτικού συμβούλου Χίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», κατοίκου πόλεως και Δήμου Χίου, οδός Μ. Ζαχαρίου αρ. 19, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΗ 437770 και με ΑΦΜ 029239944 ΔΟΥ Χίου.

4. Του Μάρκου Σκούφαλου του Ισιδώρου, δασκάλου – Διευθυντή Αστικής Σχολής Χίου 11ο Δημοτικό, κατοίκου δ.κ. Βροντάδου Δήμου Χίου, δημοτικού συμβούλου Χίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», οδός Εθνομάρτυρος Γαρρή αρ. 1, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΒ 172731 και με ΑΦΜ 028429000 ΔΟΥ Χίου.

5. Του Εμμανουήλ Στάθη του Σπυρίδωνα, εκπαιδευτικού, δημοτικού συμβούλου Χίου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Δίκτυο Πολιτών», κατοίκου πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, οδός Φωτεινού αρ. 9, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΗ 936830 και με ΑΦΜ 050386650 ΔΟΥ Χίου.

6. Του Βασίλη Παππά του Παναγιώτη, εμπόρου, τ. Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, κατοίκου πόλεως και Δήμου Χίου, οδός Ψιακή αρ. 33, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΒ 558670 και με ΑΦΜ 056113495 ΔΟΥ Χίου.

7. Του Χριστόφορου Κριμιζή του Νικολάου, εμπόρου, Περιφερειακού Συμβούλου Βορείου Αιγαίου, εντεταλμένου συμβούλου Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με έδρα την πόλη της Χίου, οδός Αργέντη αρ. 14, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΒ 652018 και με ΑΦΜ 031260514 ΔΟΥ Χίου.

8. Της Κλεάνθης Κωστάλα του Νικολάου, συνταξιούχου δημοσίου υπαλλήλου, δημοτικού συμβούλου Χίου, κατοίκου πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, πάροδος Ψαρών αρ. 5, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. ΑΕ 433887 και με ΑΦΜ 049830079 ΔΟΥ Χίου.

9. Του Γεωργίου Κριτούλη του Νικολάου, εμπόρου, κατοίκου δ.κ. Βροντάδου, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, οδός Εθνικής Αντιστάσεως τρίτη πάροδος 10, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. Χ 998414 και με ΑΦΜ 044463526 ΔΟΥ Χίου.

10. Του Ιωάννη Μισετζή του Νικολάου, κατοίκου πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, οδός Απλωταριάς αρ. 13, κατόχου του δελτίου ταυτότητας με αρ. Χ 498258 και με ΑΦΜ 029022940 ΔΟΥ Χίου.

 

ΚΑΤΑ

 

Παντός υπευθύνου, που αδράνησε, παρέλειψε να ενεργήσει τα νόμιμα, έδρασε παρανόμως, έδωσε εντολές που ήταν παράνομες, αντισυνταγματικές, δυνάμει των οποίων προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, περιουσιακές φθορές και κινδύνευσαν ζωές πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά.

Των αγνώστων σε εμάς στελεχών των δυνάμεων ΜΑΤ, που εμφαίνονται στις φωτογραφίες που προσκομίζονται και μετείχαν στα παράνομα επεισόδια τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται στην παρούσα.

Κάθε άλλου υπέχοντος ποινική ευθύνη.

 

----------------------------------------------

 

Ξημερώματα της 25ης Φεβρουαρίου 2020 περίπου τριακόσιοι άνδρες των ΜΑΤ αποβιβάστηκαν στον Λιμένα των Μεστών ασκώντας παράνομη, αναίτια και παντελώς δυσανάλογη της κατάστασης βία κατά πολιτών της Χίου.

Οι κάτοικοι της Χίου διαδήλωναν κατά της επίταξης έκτασης μέτρων τετραγωνικών 624.713,10, προκειμένου να δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου υπερδομή προσφύγων και μεταναστών στο νησί, αλλά και κατά της παρουσίας των ΜΑΤ στη Χίο.

 

Άφιξη των ΜΑΤ στο Λιμένα των Μεστών

Πριν και κατά την διάρκεια της εκεί αποβίβασης των ΜΑΤ, μέλη των διμοιριών άσκησαν αδικαιολόγητη βία, πέταξαν σε συγκεντρωμένους αιρετούς, ιερείς και κατοίκους του νησιού ληγμένα και επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό χημικά, εισήλθαν σε ιδιωτικούς χώρους και πέταξαν ληγμένα χημικά εντός εστιατορίου που βρίσκεται στον Λιμένα Μεστών με την επωνυμία «Παπαμιχαλάκης», με αποτέλεσμα να προκληθούν αναπνευστικά προβλήματα σε παρευρισκόμενους ηλικιωμένους καθώς και τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου.

Ταυτόχρονα άνδρες των διμοιριών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξύβριζαν τους συγκεντρωμένους αποκαλώντας τους «Τουρκόσπορους».

 

Κατά την παραμονή τους εντός του Λιμένα Μεστών υπέστησαν την ρίψη ληγμένων χημικών ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, οι ιερείς π. Γεώργιος Κωνσταντίνου και π. Κώστας Θηριανός, οι υπογράφοντες επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκος Ζωάνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θεόδωρος Γλύκας, Λεωνίδας Μπιλιράκης και εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού της Χίου.

 

Στο Αίπος αφού ξημέρωσε η 25η Φεβρουαρίου 2020, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια σε συγκεντρωμένους πολίτες της Χίου, χτυπώντας τους και πραγματοποίησαν αδικαιολόγητα εκτεταμένη χρήση χημικών (πολλά από τα οποία ήταν ληγμένα και επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου.

Οι αναίτιες βιαιοπραγίες είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές σωματικές βλάβες σε συγκεντρωμένους πολίτες της Χίου, ένας εκ των οποίων ήταν ο Παναγιώτης Τσολάκης υπέστη αναίτια επικίνδυνη σωματική βλάβη.

 

------------

 

25 Φεβρουαρίου 2020

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (25 Φεβρουαρίου 2020) το απόγευμα και ενώ ήταν σε εξέλιξη ειρηνική διαμαρτυρία από χιλιάδες πολίτες της Χίου στην περιοχή του Αίπους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν ρίψεις ληγμένων και επικίνδυνων για την σωματική ακεραιότητα χημικών, εντός του ειρηνικών διαδηλωτών (μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά), με κίνδυνο να υπάρξουν σωματικές βλάβες τόσο από το γεγονός ότι οι ρίψεις γίνονται είτε εντός του συγκεντρωμένου πλήθους είτε σε ευθεία βολή κατά των συγκεντρωμένων είτε να προκληθούν σωματικές βλάβες από τον πανικό που επικράτησε, καθώς ηλικιωμένοι έπεφταν κάτω ενώ άλλοι έτρεχαν ποδοπατώντας τους, μητέρες και πατέρες με τα παιδιά τους δεν ήταν σε θέση να τρέξουν με αποτέλεσμα είτε να κινδυνεύουν από τα χημικά τα οποία έπεφταν από ψηλά στα κεφάλια τους είτε να σπρώχνονται και να ποδοπατιόνται από άλλους που έτρεχαν να αποφύγουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι άνδρες των ΜΑΤ με τα ληγμένα χημικά. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες, ενώ υποχρεώθηκαν να μεταφερθούν στα σπίτια τους από φίλους και συγγενείς. Την ίδια ώρα και ενώ είχε ήδη νυχτώσει οι άνδρες των ΜΑΤ έσπασαν δίκυκλα και ΙΧ. Οι φθορές αυτές αναφέρθηκαν την επομένη ημέρα στον μηνυόμενο Διοικητή κ. Παπαδήμο, ο οποίος αρνήθηκε την ευθύνη και δεν διερεύνησε το ζήτημα ως όφειλε.

--------------

 

26 Φεβρουαρίου 2020

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020 οι δυνάμεις των ΜΑΤ προέβησαν σε αδικαιολόγητη χρήση χημικών κατά χιλιάδων και σωματική βία συγκεντρωμένων στην περιοχή Άγιος Μακάριος στον Βροντάδο της Χίου, ενώ είχαν στήσει μπλόκα σε δημόσιους κοινοχρήστους δρόμους, στην περιοχή του Καρφά της δ.κ. Θυμιανών δ.ε. Αγίου Μηνά Δήμου Χίου, σταματούσαν περαστικούς και είτε τους καθύβριζαν είτε τους χτυπούσαν σε περίπτωση που κάποιος απαιτούσε να εξηγηθεί ο λόγος που γινόταν αυτή η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους τους. Μεταξύ αυτών ήταν και οικογένειες με παιδιά που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητα και έπεσαν θύματα αυτής της ποινικά κολάσιμης συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ. Από τις παράνομες αυτές πράξεις τους, προκλήθηκαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε πολίτες της Χίου και φθορά περιουσίας. Απειλούσαν πολίτες και τους εξύβριζαν, χτυπώντας όσους σταματούσαν λέγοντας τους «Αυτά που ξέρατε στο βρωμόνησο σας να τα ξεχάσετε κωλοχιώτες» «Κουμάντο κάνουμε εμείς».

 

Στην περιοχή του Αίπους οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν εκατοντάδες χημικά κατά των χιλιάδων συγκεντρωμένων πολιτών της Χίου, που διαδήλωναν ειρηνικά και τους εξύβρισαν ομαδικώς αποκαλώντας τους «Τουρκόσπορους» καθώς και απειλούσαν

Το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου 2020, άνδρες των ΜΑΤ όλως παρανόμως και κατά παράβαση του καθήκοντος τους συγκρότησαν μπλόκα σε δημόσιους δρόμους του νησιού, σταματούσαν αυτοκίνητα με οικογένειες με παιδιά, και χτυπούσαν ενήλικες και ανήλικους, έσπαγαν αυτοκίνητα, εξύβριζαν, απειλούσαν και προκαλούσαν τρόμο και ανησυχία σε όλους τους περαστικούς.

--------------

27 Φεβρουαρίου 2020

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020 και ενώ έχει ληφθεί απόφαση από την Κυβέρνηση για την αποχώρηση των δυνάμεων ΜΑΤ από το νησί της Χίου, άνδρες των ΜΑΤ με πολιτικά, αντί να επιβιβαστούν ως όφειλαν στο πλοίο, οι ίδιοι συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση ενώθηκαν μεταξύ τους με σκοπό την διάπραξη πλημμελημάτων, ήτοι της παράβασης καθήκοντος, της φθοράς ξένης περιουσίας (σπάζοντας αυτοκίνητα και δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα στην ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Μεστών), την βλάβη της σωματικής ακεραιότητας των συγκεντρωμένων κατοίκων του νησιού είτε κυνηγώντας τους και χτυπώντας τους είτε με την ρίψη χημικών σε ευθεία βολή με σκοπό την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης είτε προσβάλλοντας και προκαλώντας τους διαδηλωτές αποκαλώντας τους «τουρκόσπορους» και χειρονομώντας εναντίον τους.

Επίσης η ομάδα αυτή, φορώντας πολιτικά ρούχα και υπηρεσιακά κράνη, κρατώντας γκλοπ και ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, προέβησαν σε χουλιγκανισμούς και πετώντας πέτρες, καπνογόνα σε συγκεντρωμένους κατοίκους, που βρίσκονταν εκτός του περιφραγμένου χώρου ασφαλείας του Λιμένος, ενώ ταυτόχρονα εξύβριζαν αυτούς αποκαλώντας τους «Τουρκόσπορους». Στην συνέχεια περισσότεροι από είκοσι από αυτούς και παρουσία στο σημείο του Διοικητή των ΜΑΤ κ. Παπαδήμου και της Κεντρικής Λιμενάρχη Χίου κ. Αργύρη, προκάλεσαν σωματική βλάβη σε δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που προσπάθησαν να τους συγκρατήσουν, όπως καταγγέλλει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου με ανακοίνωσή της στις 28/2/2020. Επίσης επιτέθηκαν σε πολίτες που βρίσκονταν στον Λιμένα Μεστών, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε κάτοικος του νησιού που έπεσε αναίσθητος από το ξύλο περισσότερων από οκτώ ανδρών των ΜΑΤ με πολιτικά, όπως φαίνεται σε ερασιτεχνικό βίντεο πολίτη. Οι άνδρες των ΜΑΤ σπρώχνουν και προπηλακίζουν τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς που αποπειρώνται να τους συγκρατήσουν, διαπράττοντας αντίσταση κατά της Αρχής, τους απωθούν βιαίως και χρησιμοποιώντας τον υπηρεσιακό οπλισμό, ήτοι τα γκλοπ και τα όπλα ρίψης χημικών. Επιτίθενται σε δημοσιογράφους, που μεταδίδουν βίντεο και προβαίνουν σε φθορά περιουσιών και σωματικές βλάβες.

Επισημαίνεται ότι για αυτά τα επεισόδια κατατέθηκε μήνυση από αστυνομικούς υπαλλήλους της Χίου εναντίον των ανδρών ΜΑΤ.

----------------

Επειδή προς απόδειξη των ως άνω πραγματικών περιστατικών προσάγουμε και επικαλούμαστε:

 1. Βίντεο διαδικτυακής ενημερωτικής σελίδας politischios «Μας σταματούσαν με τα αυτοκίνητα και μας χτυπούσαν αλύπητα»: https://youtu.be/fjkCtbXC-lg
 2. Φωτογραφίες, που αποδεικνύουν ότι οι άνδρες των ΜΑΤ παρέβησαν το καθήκον τους χτυπώντας περαστικούς (με αυτοκίνητο) πολίτες (γονείς και παιδιά), εντός του αυτοκινήτου τους, σπάζοντας το αυτοκίνητό τους.
 3. Ρεπορτάζ από την ενημερωτική ιστοσελίδα «αστραπάρης» με τίτλο: «Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση αστυνομικών και τραυματισμούς πολιτών»: https://astraparis.gr/kataggelia-gia-aprokliti-epithesi-astynomikon-kai-traymatismoys-politon/
 4. Άρθρο διαδικτυακής ενημερωτικής σελίδας politischios: «Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους της Χίου»: https://www.politischios.gr/koinonia/aproklete-epithese-ton-mat-se-katoikous-tes-khiou?fbclid=IwAR0LRZhCm4KXA88UpjPtd6IdeeJ8B1OS8Tx3sCBXFr4GxLmWFF29-sw1Klw
 5. Βίντεο και φωτογραφίες από το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, όπου στο Αίπος οι άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ παρέβησαν το καθήκον τους σπάζοντας μηχανάκια και αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην άκρη του οδοστρώματος από τους ειρηνικά διαδηλώνοντες πολίτες της Χίου.
 6. Βίντεο από την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στου ειρηνικά διαδηλώνοντες πολίτες, στο Αίπος, στις 25/2/2020 (Σελίδα συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, στο Facebook)
 7. Άρθρο με βίντεο και φωτογραφίες από την αναίτια επίθεση στους συγκεντρωμένους πολίτες το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου στην ενημερωτική ιστοσελίδα politischios: Επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους στο 17: https://www.politischios.gr/koinonia/epithese-ton-mat-stous-sugkentromenous-sto-17?fbclid=IwAR0KMsd5ThZIXAAMiVoWttT1Q7Va6zX6twtprGKRv9DjoxA-aFV8qgmOfDE
 8. Βίντεο της διαδικτυακής σελίδας ενημέρωσης «Αλήθεια» με τίτλους «ΜΑΤ σε ρόλο χούλιγκανς στο λιμάνι Μεστών Χίου», όπου εμφαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να προπηλακίζουν λιμενικούς και αστυνομικούς και να επιτίθενται παραβαίνοντας το καθήκον τους.: https://youtu.be/HS5XVo6zLWA
 9. Ρεπορτάζ στα κεντρικά δελτία των τηλεοπτικών σταθμών KONTRA, OPEN, της διαδικτυακής ενημερωτικής ιστοσελίδας «politischios» , όπου φαίνονται αστυνομικοί να καλύπτουν τα κεφάλια τους με κουκούλες, να ανεβαίνουν στα κάγκελα της περίφραξης ασφαλείας του Λιμένα Μεστών, να σπάνε αυτοκίνητα, να προκαλούν σωματικές βλάβες και φθορές σε αυτοκίνητα, αποκαλούν τους Χιώτες ως «κωλότουρκους», «τουρκόσποροι»: https://youtu.be/j6dmLAMXdOU https://youtu.be/T_RvIIZ_Hdg

https://youtu.be/8I9y39E8boY

 

 1. Αναίτιος ξυλοδαρμός παρευρισκόμενου πολίτη στις 25/2/2020 (Παναγιώτη Τσολάκη), παρόντων του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, του συνυπογράφοντος την παρούσα Μάρκου Σκούφαλου και του Περιφερειακού Συμβούλου Παντελή Μπουρνιά Ρεπορτάζ από την διαδικτυακή σελίδα «Αλήθεια»: https://youtu.be/tefO0N9Fd3g
 2. Ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Αλήθεια» με τίτλο: «Σπασμένα αυτοκίνητα άφησαν πίσω τους φεύγοντας τα ΜΑΤ» : https://youtu.be/j7BwzkB8vps
 3. Ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Αστραπάρης» με τίτλο: «Σε αμόκ τα ΜΑΤ – Βρισιές, χημικά, πέτρες φεύγοντας από Μεστά (βίντεο & φωτό): https://astraparis.gr/se-amok-ta-mat-vrisies-chimika-petres-feygontas-apo-mesta-vinteo-amp-foto/

Και αναφορά ρεπορτάζ που αναφέρει «δύο τραυματίες από τις επιθέσεις των ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών»: https://astraparis.gr/dyo-traymaties-apo-tis-epitheseis-ton-mat-sto-limani-ton-meston/

 

 1. Ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Αστραπάρης» με τίτλο: Έχουν εκτραπεί τα ΜΑΤ – συνεχείς επιθέσεις στο Φλώρι (βίντεο και φωτό), όπου γίνεται αναφορά και υπάρχουν στοιχεία για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στο Αίπος (Φλώρι), στις 25/2/2020: https://astraparis.gr/neos-gyros-epitheseon-apo-ta-mat-stin-periochi-flori-toy-aipoys-video-kai-foto/
 2. Τέσσερις φωτογραφίες από το πρακτορείο intimenews, όπου φαίνονται τα πρόσωπα ορισμένων από τους άνδρες των ΜΑΤ που συμμετέχουν στα επεισόδια στο Λιμένα των Μεστών, την 27η/2/2020
 3. Άρθρο της efsyn.gr που αναφέρεται στα επεισόδια και στις καταγγελίες για αυτά: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/233060_o-proedros-tis-poasy-stin-proti-grammi-eironeyetai-toys-hiotes-binteo
 4. Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου για τα επεισόδια στον Λιμένα Μεστών την 27η Φεβρουαρίου 2020: https://astraparis.gr/limenikoi-kata-mat-gia-to-amok-sto-limani-ton-meston/
 5. 6 Φωτογραφίες με ληγμένα επικίνδυνα χημικά που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στους πολίτες της Χίου, κατά τις ως άνω αναφερόμενες ημεροχρονολογίες.
 6. Δήλωση κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για την υπόθεση των ΜΑΤ από τον Βουλευτή Γεώργιο Καμίνη, με τίτλο: «Τα ΜΑΤ δεν μπορούν να βγάζουν όπλα απέναντι στους πολίτες σαν κοινά κουτσαβάκια»: https://www.politischios.gr/politiki/giorgos-kamines-ta-mat-den-mporoun-na-bgazoun-opla-apenanti-stous-polites-san-koina-koutsabakia
 7. Φορητή συσκευή μνήμης με όλες τις φωτογραφίες και την μηνυτήρια αναφορά σε ηλεκτρονική μορφή.

----------------

Επειδή όλες οι προπεριγραφείσες συμπεριφορές και πράξεις στοιχειοθετούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση αδικημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας

 

ΜΗΝΥΟΥΜΕ κάθε υπεύθυνο.

ΖΗΤΟΥΜΕ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος παντός υπευθύνου και την παραδειγματική του τιμωρία.

Μάρτυρες δε προτείνουμε:

1. Τον ιερέα Γεώργιο Κωνσταντίνου του Μιχαήλ, κατοίκου δ.κ. Καλλιμασιάς Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

2. Τον Γεώργιο Αγιωργούση του Νικολάου, δημοτικού συμβούλου Χίου, πολιτικού μηχανικού, κατοίκου περιοχής «Φάρκαινα» πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Λεωφόρος Ενώσεως 47.

3. Τον Θεόδωρο Γλύκα του Ιωάννη, δημοτικού συμβούλου Χίου, οδοντιάτρου, κατοίκου δ.κ. περιοχής Ψυχάρη, δ.κ. Βροντάδου, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου άνευ οδού.

4. Την Παρασκευή Μπουλά του Στυλιανού, συνταξιούχο ναυτικό, κάτοικο δ.κ. Βροντάδου, οδός Κωστή Λω 113.

5. Τον Δημήτριο Παπαληό του Θεοδώρου, ιατρό, κάτοικο πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

6. Τον Νικόλαο Χούλη του Γεωργίου, εκπαιδευτικό, κάτοικο δ.κ. Βροντάδου, οδός Φαφαλιών 28.

7. Τον Σπυρο Κωστάλα του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος υπάλληλος ΔΕΗ, τοπικό σύμβουλο δ.κ. Βροντάδου, κάτοικο πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, πάροδος Ψαρών 5.

8. Τον Γεώργιο Σαραντινούδη του Δημητρίου, δικηγόρο, δημοτικό σύμβουλο Χίου, κάτοικο πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, οδός Τσελεπή αρ. 5.

9. Τον Κωνσταντίνο Κάργατζη του Χαραλάμπους, δικηγόρο, κάτοικο πόλεως, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, οδός Βενιζέλου αρ. 77.

10. Λεωνίδας Μπιλιράκης του Μιχαήλ, ιατρός, δημοτικός σύμβουλος Χίου, κάτοικος Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, οδός Μαρτύρων αρ. 5.

---------

Με την παρούσα, δηλώνουμε ότι διορίζουμε Πληρεξουσίους Δικηγόρους μας και αντίκλητούς μας, τους Δικηγόρους Χίου Γραμματική Αλοιμόνου του Αντωνίου, που εδρεύει στην πόλη της Χίου, οδός Αργέντη αρ. 26, Αλέξανδρο Γεωργούλη του Κωνσταντίνου, που εδρεύει στην πόλη της Χίου, οδός Απλωταριάς αρ. 13 και Δέσποινα Πετρίδη του Παντελή, που εδρεύει στην πόλη της Χίου, οδός Βενιζέλου αρ. 55.

ΖΗΤΟΥΜΕ να μας χορηγήσετε επικυρωμένο αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς μας αυτής.

 

Χίος, 6 Νοεμβρίου 2020

Οι μηνυτές

minytiria_anafora_gia_tis_viaiopragies_ton_mat

Σχετικά Άρθρα