Μ.Μισιρλής: «Σε 10 μέρες τα αποτελέσματα για την... μετακίνηση του δρόμου στο Λιμάνι»

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 02/11/2020 - 15:30

Στο Λιμενικό Ταμείο έχει προωθήσει την έκθεση του σχετικά με την κατάσταση του Λιμανιού το ΤΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μάνο Μισιρλή.

Ο κ. Μισιρλής αναφερόμενος στην ρωγμή που έγινε από τον σεισμό σε τμήμα της Προκυμαίας τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι τραγικά αλλά χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

«Στην έκθεση που δώσαμε στο Λιμενικό ταμείο αναφέρεται ότι ότι υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης του «φαινόμενου ρευστοποίησης» με αποτέλεσμα οι αντοχές του Λιμανιού μας σε σεισμικές δονήσεις να έχουν μειωθεί.

«Ένα σεισμό δεν μπορείς να τον προβλέψεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, λέγοντα ότι αυτή την στιγμή γίνεται καταγραφή της συμπεριφοράς του λιμανιού με ειδικές μετρήσεις μέσα από τις υπάρχουσες ρωγμές, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το επόμενο δεκαήμερο.

Αναφορικά με το master plan και τις λύσεις που θα προσφέρει ο κ. Μισιρλής υπογράμμισε ότι το master plan είναι ένα σχέδιο διαχείρισης των υποδομών και δεν αφορά την στατικότατα τους.

«Είναι τα… έπιπλα που θα βάλουμε σε ένα κτίριο προκειμένου να το αξιοποιήσουμε αλλά δεν μας εξασφαλίζει την στατικότητα του κτιρίου», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, χαρακτηρίζοντας «ευκαιρία» την χρηματοδότηση που ο Νότης Μηταράκης είπε ότι μπορεί να εξασφαλιστεί για το λιμάνι της Χίου.

manos_misyrlis_limani._periorismenis_seismikis_antohis

Σχετικά Άρθρα