Μπαμπά - μαμά πώς οδηγείτε έτσι;

Απογοητευμένοι οι μαθητές από την οδική μας συμπεριφορά
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 16/03/2017 - 15:54

“Αν θέλεις να δεις ένα δέντρο φύτεψέ το πριν 20 χρόνια”. Αυτή την ξένη παροιμία είπε στους μαθητές του Β1 τμήματος του 1ου Λυκείου, ο Διοικητής της Τροχαίας Χίου, Γιάννης Αραμπατζής, που σήμερα για μία ώρα έγιναν συνάνθρωποί μας με αναπηρία και προσπάθησαν να περπατήσουν στην πόλη μας.

“Γι’ αυτό προσπαθούμε με εσάς”, τους είπε, βλέποντάς τους απογοητευμένους από την οδηγική συμπεριφορά των μεγαλύτερων.

“Είναι απίστευτο”, έλεγαν τα παιδιά, ελάχιστοι έδιναν σημασία αν αυτός που ήθελε να περάσει ήταν τυφλός ή κρατούσε πατερίτσες ή βρισκόνταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

“Θεωρώ την εμπειρία μας μοναδική”, συμπλήρωσε η καθηγήτριά τους, Δώρα Κρανιά, ενώ η Σοφία Μιχάλα, που επίσης συμμετείχε, έβαλε τον δικό της προβληματισμό:

“Σκεφτείτε τη διαφορά”, είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Α.μεΑ. “Ένα παιδί με μαύρη μάσκα, που έκανε τον τυφλό, μπορούσε αγανακτισμένο να βγάλει τη μάσκα μη σκοτωθεί, ο τυφλός όμως δεν μπορεί. Το ίδιο και με τα αμαξίδια, κατέβαιναν τα παιδιά, τα έπαιρναν στο χέρι και προσπερνούσαν τα εμπόδια, ένα άτομο με αναπηρία αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Συγχαρητήρια στην Τροχαία Χίου και τον Διοικητή της για την πρωτοβουλία.”.

 

 

Απογοητευμένοι οι μαθητές από την οδική μας συμπεριφορά - Μπαμπά - μαμά πώς οδηγείτε έτσι;

Σχετικά Άρθρα