"Μπες - βγες" οι Καρυές στις υποψήφιες λατομικές ζώνες

Πέμ, 05/05/2022 - 11:10

Μια που βγήκαν οι Καρυές από το "κάδρο" για τη δημιουργία λατομικών ζωνών και μια που ξαναμπήκαν.

Αύριο στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εισάγεται το θέμα της "Ορθής επανάληψη της με αρ. 340/2022 (ΑΔΑ : ΨΚ1Υ7ΛΩ-ΣΔΚ) Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής έγκρισης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Συγκρότησης Επιτροπής Aποσφράγισης για την Απευθείας Ανάθεση της παροχής Υπηρεσίας με τίτλο:

«Παροχή Υπηρεσίας Προετοιμασίας Περιβαλλοντικού Προελέγχου και Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης Προτεινόμενων Λατομικών Περιοχών Π.Ε. Χίου» Προϋπολογισμού: 15.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ".

Μέσω της ορθής επανάληψης, όπως δήλωσε στο alithia.gr ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Αμπαζής, περιλαμβάνεται εκτός από τις περιοχές "Φα" Λιθίου και "Τραχώνα" Καρδαμύλων (αυτές ανέφερε η προηγούμενη απόφαση) και η περιοχή "Τσικουδιές" στις Καρυές. 

Θυμίζουμε ότι για την περιοχή των Καρυών υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την Περιφερειακή Αρχή, λόγω και των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, ότι θα "παγώσει" η διαδικασία και θα διερευνηθούν περιβαλλοντικά μόνο οι εκτάσεις σε Λιθί - Αγ. Γιώργη και Καρδάμυλα, κάτι που φαίνεται να αναιρείται, βάσει της εισηγήσεως που κατατίθεται στην οικονομική επιτροπή.

 

 

Σχετικά Άρθρα