Χίος, Σάββατο 20 Ιουλίου

Να ανοίξει άμεσα η Ευστρατίου Αργέντη ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Και απειλεί με ένδικα μέσα το Δήμο και τους ιδιοκτήτες επικίνδυνου ακινήτου
Πέμ, 18/04/2019 - 15:26

Το άμεσο άνοιγμα της οδού Ευστρατίου Αργέντη ζητά επιτακτικά από το Δήμο Χίου ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνοντας ότι όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχει παρατηρηθεί πτώση του τζίρου. Την επιστολή του ο Σύλλογος την κοινοποιεί επίσης στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, μιας και το κτήριο το οποίο ελλοχεύει κινδύνους είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο, γεγονός που απαιτεί ειδική αδειοδότηση για  τις όποιες επεμβάσεις πρέπει να γίνουν σ’αυτό ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα.

Αναλυτικά ο Εμπορικός Σύλλογος που απειλεί το δήμο αλλά και τους ιδιοκτήτες του ακινήτου  με ένδικα μέσα αναφέρει:

Αναλυτικά ο Εμπορικός Σύλλογος που απειλεί το δήμο αλλά και τους ιδιοκτήτες του ακινήτου  με ένδικα μέσα αναφέρει:

«Έπειτα από ενημέρωση μελών του Συλλόγου μας, αιτούμεθα στο Δήμο Χίου να ενεργήσει ΑΜΕΣΑ τα νόμιμα για το άνοιγμα της οδού Ευστρατίου Αργέντη, που αυθαίρετα έχει κλείσει.

Αιτούμεθα να προβεί στα προβλεπόμενα από το νόμο για την άμεση επισκευή του τμήματος, το οποίο έχει καταρρεύσει και είναι άκρως επικίνδυνο, μετά από κάθε βροχόπτωση, για τους διερχόμενους από τη συγκεκριμένη οδό.

Οι επιχειρήσεις που ευρίσκονται επί της οδού Ευστρατίου Αργέντη, από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η απαγόρευση διέλευσης, δε μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα από τους προμηθευτές τους, δε μπορούν να πουλήσουν τα εμπορεύματα τους και τις υπηρεσίες τους στο αγοραστικό κοινό, με αποτέλεσμα να έχει παρατηρηθεί πτώση τους τζίρους των επιχειρήσεων λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Επιφυλασσόμεθα, για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας κατά παντός υπευθύνου και ειδικά κατά του Δήμου Χίου, εάν δεν προβεί στις νόμιμες διαδικασίες για την άμεση διάνοιξη της οδού και δεν προβεί σε ποινικές ενέργειες κατά των υπευθύνων ιδιοκτητών του κτηρίου.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο

Η Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Αμπαζή Βικτωρία                                                  Κριμιζής Μιχαήλ»

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/07/2019 - 16:08

Σε σειρά υποστηρικτικών δράσεων προς τους προσκυνητές της Αγίας Μαρκέλλας θα προχωρήσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου την Κυριακή 21 Ιουλίου παραμονή της εορτής της Αγίας.

Συγκεκριμένα ειδικά προς τούτο συνεργεία θα προσφέρουν νερό και αναψυκτικά στους πεζοπόρους προσκυνητές και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό αντιπυρικής προστασίας στα διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Τα συνεργεία θα βρίσκονται από τις 7.00 μ.μ. της Κυριακής στα ακόλουθα σημεία: Γιαννάκι, Κόμβος Σιδηρούντας, μετά τη Βολισσό.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται:

Στο Επιμελητήριο Χίου και τους κ. Ζ. Μαϊστράλη και κα Αν. Λιβανού  για την επικοινωνία με τους επαγγελματίες:

  • Αντιπροσωπείες Αθηνάδη
  • Εμπορική ΕΠΕ
  • ΑΜΠΕΛΟΣ ICE
  • ΒΙΚΟΣ
  • Σίμο Παπαλεωνίδα
  • ΧΑΡΑ Super Market

 

Επίσης απευθύνονται ευχαριστήρια στην Ιχθυόσκαλα Χίου και τον  Κ. Στούπο και στις εθελοντικές ομάδες Αγ. Γεωργίου Συκούση, Λιθίου, Όμικρον.