"Να ανοίξουν τα σπίτια των... αόρατων ανθρώπων"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ Η 2η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/04/2021 - 15:04

Τους «Αόρατους ανθρώπους», όπως αποκαλούν τα άτομα με  αυτισμό, τιμά η αυριανή μέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Τις δράσεις και τους στόχους του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπο μέλη του, με στόχο όπως ανέφεραν «να ανοίξουν το σπίτι κάθε γονέα που έχει παιδί με αυτισμό».

Ένας από τους βασικούς στόχους του συλλόγου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αντώνη Ζερβάκη, είναι η δημιουργία μιας στέγης , κυρίως για τα ενήλικα άτομα που οι ηλικιωμένοι γονείς τους αδυνατούν να τα φροντίσουν.

«Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης μια στέγης για τα άτομα με αυτισμό και έχουμε βρει το ακίνητο», ανέφερε ο κ. Ζερβάκης συμπληρώνοντας ότι η τελική έγκριση αναμένεται  το καλοκαίρι.

Παράλληλα, μέχρι τότε, ο Σύλλογος προσανατολίζεται στη λειτουργία ενός διαμερίσματος για αυτιστικά άτομα, μιας και όπως είπε ο κ. Ζερβάκης υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις ατόμων που οι οικογένειες τους αδυνατούν να τα φροντίσουν.

Ο Γιώργος Πατεριμός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των παιδιών με αυτισμό χαρακτηρίζοντας ως «θετικό» το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτές τις δομές των ειδικών σχολείων ώστε να μπορούν τα άτομα αυτά να ακολουθούν τη ρουτίνα τους.

«Την περίοδο της πρώτης καραντίνας τα άτομα με αυτισμό είχαν μεγάλη ψυχική ζημιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πατεριμός.

Για μια πολύπλοκη και σύνθετη κατάσταση έκανε λόγο η λογοθεραπεύτρια Αναστασία Τσούχλη υπογραμμίζοντας ότι «ο αυτισμός δεν πρέπει να μένει μυστικό καθώς η έγκαιρη διάγνωση βοηθά σημαντικά τόσο τα ίδια τα άτομα με αυτισμό όσο και τις οικογένειες τους.

 

na_anoixei_to_spiti_kathe_gonea_poy_ehei_paidi_me_aytismo

Σχετικά Άρθρα