Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Να γιατί οι Χιώτες πάμε δυό...δυό !

Ότι δεν γνωρίζει ο ένας, το συμπληρώνει ο άλλος... Χειρουργικές μάσκες !
Σάβ, 21/03/2020 - 06:33

Δεν είναι τυχαίο ότι μας έχει κολλήσει το ψεγάδι ..... το ότι οι Χιώτες πάμε δυό... δυό .....το εμπέδωσα σήμερα ακόμη για άλλη μια φορά !

Μιλώντας τηλεφωνικώς με φίλη κυρία σύζυγο και μητέρα γιατρών σχολιάζοντας την επικαιρότητα μου είπε ότι παρείγγηλε και της έφτιαξαν υφασμάτινες χειρουργικές μάσκες λόγω της μεγάλης έλλειψης στην παγκόσμια αγορά μιας χρήσεως αποστειρωμένες !

Οι υφασμάτινες μπορούν και μπαίνουν στον κλίβανο που κλιβανίζονται όπως και όλα τα υφασμάτινα πανιά και οι στολές που φορούν οι περισσότεροι γιατροί μέσα στα χειρουργεία !

Στο κάθε χειρουργείο μεγάλη επιτυχία δεν είναι μόνο η άρτια επέμβαση αλλά πρωτίστως και η αποστείρωση τόσο των εργαλείων όσο και των υπολοίπων χρηστικών ρούχων και εξαρτημάτων.

Θα μου πείτε γιατί τα αναφέρω και τα προβάλλω όλα αυτά; Για τον απλούστατο λόγο ότι λόγω της μεγάλης έλλειψης παγκοσμίως της μάσκας από την πανδημία του Κορωνοϊού....  θα μπορούσε η κάθε νοικοκυρά ή ο κάθε επιχειρηματίας να φροντίσουν να φτιάξουν χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες που μπορούν και πλένονται και με βραστό νερό και απορρυπαντικό καθώς και απολυμαντικά και χρησιμοποιούνται πολλές φορές !

Στην φωτογραφία απεικονίζεται η μάσκα όπως είναι ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι ύφασμα με τέσσερα κορδόνια που δένονται πίσω από τα αυτιά... είναι τόσο απλό ! Όπως τις φορούν όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο χειρουργείο !

Τα παλιά χρόνια τέτοιου είδους μάσκες φορούσαμε.... όπως πιστεύω ότι φορούν ακόμη και σήμερα μέσα στα χειρουργεία ! Δεν χρειάζεται επομένως πανικός ούτε διασπορά ψευδών ειδήσεων που, πώς και γιατί !

Όλα μπορούν να γίνουν και όλα είναι δυνατά.,.. λίγη θέληση και λίγο μυαλό χρειάζεται και πάνω απ'όλα προθυμία και πνεύμα δημιουργίας ακόμη και για μια απλή μάσκα προσώπου για την προστασία από την πανωλεθρία της πανδημίας !

Φτιάξτε μόνοι σας μάσκες !

Καλό ξημέρωμα και αισιοδοξία !

Χίος 21 Μαρτίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί