Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

"Να λυθούν άμεσα όλα τα χρόνια προβλήματα στον τομέα της Υγείας"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 14/03/2019 - 13:42

Με κεντρικό σύνθημα «Διεκδικούμε την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στον τομέα Υγείας», σωματεία και φορείς της Χίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου.

ΣΕΣΝΟΧ, ΑΔΕΔΥ, Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, Σύλλογος Καρκινοπαθών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου και το σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ, ένωσαν την φωνή τους ζητώντας από την κυβέρνηση να στελεχώσει πλήρως τα νοσοκομεία, αλλά και να βελτιώσει τις συνθήκες δουλειάς μαζί με τις οικονομικές παροχές των εργαζομένων.

«Υπάρχουν χιλιάδες κενά σε νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως και στο Νοσοκομείο της Χίου, που σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40% και εργασιακές σχέσεις λάστιχο» ,ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννης Λαμπαδοχυτός, συμπληρώνοντας ότι στο κλίμα αυτό το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εξαπατά το υγειονομικό προσωπικό, εξαγγέλλοντας 6.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και 4.000 προσλήψεις ιατρών σε βάθος τετραετίας.

«Για εμάς η ιατρική περίθαλψη είναι το κορυφαίο μας ζήτημα», ανέφερε η πρόεδρος του Παγχιακού συλλόγου Αμεα, Σοφία Μιχάλα, τονίζοντας ότι ουσιαστικά το κράτος επιβαρύνεται διπλά αν οι πολίτες δεν μπορούν να εξεταστούν προληπτικά.

Στα ίδια διεκδικητικά πλαίσια και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, με την προεδρο του Τούλα Βογιατζή, να τονίζει ότι η έλλειψη ογκολόγου ιατρού στο Νοσοκομείο Χίου ταλαιπωρεί τους καρκινοπαθείς, που πρέπει ή να μεταβούν στην Αθήνα ή σε ιδιώτη ιατρό, ενώ ο Γιώργος Πατεριμός από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου, ανέφερε ότι η έλλειψη παιδοψυχίατρου αλλά και οδοντιάτρου σημαίνει έξοδα για τους γονείς που δεν μπορούν να βρουν αυτές τις ειδικότητες στο νοσοκομείο Χίου.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με τον Μάρκο Σκούφαλο να υιοθέτει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο», ενώ ο Χρήστος Οικονόμου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες των συνταξιούχων ειδικά μετά την μεγάλη μείωση των συντάξεων που πραγματοποίησε».

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 16:02

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση του ΣΕΣΝΟΧ με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Η τελευταία ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον εκφοβισμό μέλους του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ για δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ΜΜΕ. Η διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών, κάλεσε σε απολογία μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Υπενθυμίζουμε στην διοικήτρια ότι τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η άποψη του Σωματείου μπορεί να μην είναι αρεστή στην Διοικήτρια, όμως εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν πτοούμαστε, ούτε από κλήσεις σε απολογία, ούτε από συκοφαντίες, ούτε από ραδιουργίες. Το σωματείο μας (ΣΕΣΝΟΧ) έχει ιστορικά αποδείξει ότι δεν διαπραγματεύεται την δημόσια δωρεάν ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους κατοίκους του νομού. Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Αντί λοιπόν να σπαταλάνε χρόνο και ενεργητικότητα ας μας απαντήσουν οι διοικούντες:

  • Πόσο προσωπικό μόνιμο θα προσληφθεί τη στιγμή που οι κλινικές λειτουργούν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της ασφάλειας;
  • Πότε προβλέπεται να γίνουν οι προσλήψεις για τη λειτουργία της νέας ψυχιατρικής κλινικής;
  • Πότε θα λειτουργήσει πλήρως η ΜΕΘ;
  • Πότε θα δημιουργηθεί αξιοπρεπής και ασφαλής χώρος για τους χημειοθεραπευόμενους;
  • Τι γίνεται με τις τεράστιες λίστες αναμονής για την πραγματοποίηση εξετάσεων (αξονική, μαγνητική, υπέρηχος) που έχουν φτάσει ως τον Ιούνιο 2020;
  • Τι γίνεται με την επισκευή του κτηρίου της παλαιάς χειρουργικής;
  • Πως αξιοποιείται η περιουσία του νοσοκομείου, όπου τη στιγμή αυτή δεκάδες κτήρια που ανήκουν στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν επισκευάζονται αλλά ρημάζουν;

Ας ασχοληθεί με αυτά τα σοβαρά η διοικήτρια και ας απέχει από τις διώξεις συνδικαλιστών.

Επίσης, θα θέλαμε να σας πληροφορήσαμε -γιατί ως φαίνεται δεν το γνωρίζετε- ότι βάση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 αρ. 14 ο εργοδότης απαγορεύεται να επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, τη λειτουργία και τη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων. Οι συνδικαλιστές οφείλουν να απολογηθούν για τη δράση τους μόνο στους συναδέλφους εργαζόμενους, που τους στηρίζουν και τους εκλέγουν στη συγκεκριμένη θέση και όχι στους εργοδότες διοικητές τους!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας

Γιάννης Λαμπαδοχυτός                 Ολυμπία Κουβαρά "