Νέα κινητοποίηση για τη μη μεταφορά οικίσκων στην πρώην ΒΙΑΛ - Συνεχής ενημέρωση

Πρόταση Εισαγγελέως να περάσουν 5 κοντέινερ για τα προσφυγόπουλα- Αρνητική απάντηση και "πάγωμα" μέχρι να βγει απόφαση στα "ασφαλιστικά μέτρα" ζητούν οι κάτοικοι
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 08/02/2018 - 09:05

Μια ακόμη κινητοποίηση κατοίκων του Χαλκειούς είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα για τη μη μεταφορά των υπολοίπων οικίσκων(κατ’ εκτίμηση 15), που βρίσκονται στο στρατόπεδο Αργέντη, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών.

Από τις 5 τα ξημερώματα κάτοικοι, στο άκουσμα της πληροφορίας ότι γερανοφόρο όχημα θα μετέφερε τους οικίσκους, συγκεντρώθηκαν στον χωματόδρομο, που οδηγεί από τον κόμβο Ζυφιά προς την πρώην ΒΙΑΛ, αφού η άλλη είσοδος στο χώρο από το Χαλκειός έχει αποκλειστεί από αστυνομική δύναμη.

Στην περιοχή βρίσκονται η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, ο Αστυνομικός Δ/ντής, Γιώργος Κεβόπουλος και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης, ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπελέγρης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Κ. Φουτράκης. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συζήτηση με την εισαγγελέα η οποία πρότεινε να περάσουν τουλάχιστον 5 οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση παιδιών που βρίσκονται στο Κέντρο, κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό.

Από την άλλη εκείνο που υποστηρίζουν οι κάτοικοι είναι να “παγώσει” η μεταφορά όλων των οικίσκων έως ότου εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκεται και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Β. Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς.

 

9.50 π.μ. Στο χώρο των συγκεντρωθέντων, και αυτή τη φορά, αρκετοί ιερείς.

nea_kinitopoiisi_ton_katoikon_toy_halkeioys

Σχετικά Άρθρα