Νέα παράταση για την Παθολογική;

Πέμ, 05/05/2022 - 14:56

Την 3η παράταση της  προθεσμίας περαίωσης του έργου αναβάθμισης και διαρρύθμισης των κτιρίων του Νοσοκομείου, που θα στεγάσουν την Παθολογική και την Ψυχιατρική Κλινική, καλείται να εγκρίνει στην αυριανή  συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Το γεγονός καυτηρίασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΣ, Γιώργος Αμπαζής, επισημαίνοντας ότι όσο καθυστερεί η παράδοση του έργου τόσο αυτό είναι σε βάρος των ωφελούμενων, που σε τελική ανάλυση είναι όλοι οι πολίτες στο νησί μας, ως εν δυνάμει νοσηλευόμενοι.

Ο κος Αμπαζής μίλησε για τον μη σωστό προγραμματισμό των παρεμβάσεων και της εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων εξαρχής, γεγονός που οδήγησε σε σειρά προβλημάτων τα οποία μέχρι να αντιμετωπιστούν, συμπληρώσαμε τρία χρόνια από τη συμβασιοποίηση του έργου, κι  αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2019 και η αρχική πρόβλεψη για την ολοκλήρωσή του ήταν τον Σεπτέμβρη του 2020! Να θυμίσουμε επίσης ότι από τον Ιούλιο του 2017 η παθολογική "μετακόμισε εξ'ανάγκης" λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που την στέγαζε.

Σήμερα, μετά από αρκετές αναφορές για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, η πιο πρόσφατη -ίσως και πιο ρεαλιστική εκτίμηση- από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη στο Ράδιο - Αλήθεια, είναι ότι η νέα παθολογική -με τον εξοπλισμό που απαιτείται- θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο του 2022.

Σχετικά Άρθρα