Νέα συγκέντρωση στην πλατεία κατά του φορολογικού ν/σ από τους μικρομεσαίους

Δευ, 04/12/2023 - 13:17

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης οργανώνουν αύριο οι Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Χίου, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο, που όπως σημειώνουν μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου:

"Για τον μικρομεσαίο έμπορο η υπερφορολόγηση που έρχεται θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους περισσότερους από εμάς στην ανέχεια στις οφειλές και τελικά στο κλείσιμο των καταστημάτων μας την ώρα που η φόρο-αφαίμαξη στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεμπόρους μικρό-επαγγελματίες προσφέρουν στους μεγάλο επιχειρηματίες πολλά δώρα για το 2024 μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων 8.5 δίσ.€ και από το ταμείο Ανάκαμψης 3.,6δισ.€ Παράλληλα νέες φόρο απαλλαγές όπως τη μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0.5% σε 0.2%,τη μείωση κατά 50% του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών και την κατάργηση τού φόρου τόκων ομολόγων στα κρατικά ομόλογα. Αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και αδυναμία του κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες. Ο κλάδος μας εδώ και χρόνια λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες έχοντας υιοθετήσει τα pos τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ένταξη στο My Data. Ζητάμε την πλήρη απόσυρση του σχεδίου νόμου. Κάνουμε στάση εργασίας κλείνοντας τα καταστήματά μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Τρίτη 5/12/23 και συγκεντρωνόμαστε στις 13.00 στην πλατεία Βουνακίου".

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΟΕΒΕ Χίου στην οποία αναφέρει:

"Συνάδελφοι, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου οι φορείς εκπροσώπησης των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών προχωρούν σε κινητοποιήσεις με αφορμή το φορολογικό σχέδιο νόμου που μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για τον μικρομεσαίο έμπορο η υπερφορολόγηση που έρχεται θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους περισσότερους από εμάς στην ανέχεια στις οφειλές και τελικά στο κλείσιμο των καταστημάτων μας.

Αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και αδυναμία του κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες. Ο κλάδος μας εδώ και χρόνια λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες έχοντας υιοθετήσει τα pos τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ένταξη στο My Data.

Ζητάμε την πλήρη απόσυρση του σχεδίου νόμου.

Κάνουμε στάση εργασίας κλείνοντας τα καταστήματά μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Τρίτη 5/12/23 και συγκεντρωνόμαστε στις 13.00 στην πλατεία Βουνακίου".

 

 

Σχετικά Άρθρα