Ο… Αλβανός κρεοπώλης, που ζητά Ιθαγένεια

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην Αλήθεια ΤV με τον Αντώνη Λύκα
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 27/06/2021 - 23:25

Η Ελλάδα δεν είναι ότι κι' ότι. Καμιά χώρα δεν είναι ότι κι' ότι, αλλά η δική μας ένα παραπάνω.

Για να πάρεις για παράδειγμα την ελληνική Ιθαγένεια πρέπει να περάσεις από… εξετάσεις.

Να ξέρεις ας πούμε που είναι ο… Ταϋγετος, να ξέρεις το βαπτιστικό όνομα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, στο τέλος να σκάσεις και ένα παραβολάκι… 700 ευρώ.

Και άλλα τόσα η γυναίκα μας κάνει 1500, χώρια κάτι ψιλά και τα μεροκάματα να μαζέψεις χαρτούρα τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.

Τώρα θα πεί κανείς μα οι μισοί έλληνες δεν ξέρουν που είναι ο Ταϋγετος. Ναι αλλά έχουν Ιθαγένεια, ενώ ένας… Αλβανός, για να την αποκτήσει πρέπει να του πιούμε και την τελευταία σταγόνα αίματος.

Εκτός των όσων έχει δώσει για να ζήσει αλλά και να μας προσφέρει.

Ο Αλβανός συμπατριώτης μας Αντώνης Λύκα, μιλάει στον Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV, στην εκπομπή «αυτοπροσώπως» και καταθέτει την 25χρονη εμπειρία του από την εργασία και την διαμονή στη χώρα μας.

Και στο όνομα του, μαζί με την εμπειρία του καταθέτει και το παράπονο του από τον βάσανο, που υποβάλλει η Ελλάδα, όποιον αλλοδαπό θελήσει να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Εξετάσεις και κόντρα εξετάσεις και παράβολα, πολλά παράβολα.

Ο Αντώνης όμως καταθέτει μαζί και το πείσμα του, να την πάρει την ιθαγένεια.

Την δικαιούμαι μας λέει, εργάζομαι 25 χρόνια στην Ελλάδα, μεγάλωσα τρία παιδιά, είμαι Αλβανός και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό, αλλά είμαι και Έλληνας και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος, δεν θα μου στερήσει την Ιθαγένεια καμιά γραφειοκρατία και καμιά ταλαιπωρία.

Μόνο που ο Αντώνης έχει ένα παράπονο και το εκφράζει, το παράπονο του μετανάστη, που είναι ξένος παντού. «Στην Ελλάδα με λένε Αλβανό, μας λέει και στην Αλβανία Έλληνα, τα παιδιά μας εδώ είναι Αλβανάκια και στην Αλβανία… Ελληνάκια».

Εργάζεται πολλά χρόνια στο Κρεοπωλείο Λεβίδη και καταθέτει πέρα από την προσωπική εμπειρία του, το παράπονο της γενιάς του.

Μια εξαιρετική συνέντευξη, μην την χάσετε.

Ο Αντώνης είναι τόσα χρόνια κοντά μας, που θυμάται το 1998 την μοναδική τηλεόραση εν Ελλάδι, που μετέδιδε ειδήσεις στην Αλβανική γλώσσα. Ήταν η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Το ίδιο γίνονταν και στο Ράδιο -αλήθεια, η δε ΑΛΗΘΕΙΑ αφιέρωνε ένα ένθετο την εβδομάδα, πάλι γραμμένο στην Αλβανική.

Τότε οι μικρόνοες, μας έλεγαν Αλβανούς… πράκτορες, μας έχουν πεί και… Τούρκους. Τότε τους απαντούσαμε εμείς, ότι θα κάνουν Αλβανίδες νύφες. Ε, τώρα μεγαλώνουν τα εγγόνια τους…

Τα υπόλοιπα τα θυμάται ο Αντώνης.

 

aytoprosopos_antonis_lika

Σχετικά Άρθρα