Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος ευχαριστεί τον Δήμαρχο

Ανακοίνωση του Συλλόγου
Τετ, 20/11/2019 - 06:22

Την προεκλογική περίοδο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου και ο Σύλλογος «Η Κιβωτός του Θοδωρή» ζήτησαν συναντήσεις με τους υποψηφίους Δημάρχους σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όπου αποτελεί ευθύνη του Δήμου, άρα και της επόμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρματζης, υποσχέθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του, θα δώσει προτεραιότητα σ’ αυτό το θέμα. Αποτέλεσμα της υπόσχεσης αυτής, είναι μία σειρά συναντήσεων, που ήδη πραγματοποιήθηκαν και κάποιες επόμενες που έχουν ήδη προγραμματισθεί να γίνουν.

Παρών σε όλες τις συναντήσεις, και βασικός υποστηρικτής της προσπάθειας, είναι ο κ. Γιώργος Κλιαμενάκης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας και τμημάτων αγροτικής παραγωγής ,μαστίχας και αλιείας.  Στις συναντήσεις , εκτός από εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων, είναι παρόντες κι οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Χίου, που έχουν επωμιστεί το αντικείμενο των ζώων συντροφιάς, κ. Βασιλικός και κ. Τσουρούς.

Οι μέχρι σήμερα συναντήσεις που έγιναν ήταν με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Αραμπατζή, και  με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων, ενώ ακολουθούν  συναντήσεις με το Δασαρχείο,  τους 2 Συλλόγους Κυνηγών, τους Κτηνιάτρους και όλους όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα ζώα συντροφιάς.

Στόχος είναι η συνεργασία όλων των φορέων έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα εγκαταλείψης και αδέσποτων στο νησί μας, να ευαισθητοποιηθεί το κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ευζωία στα ζώα, την ανάγκη στειρώσεων των ζώων συντροφιάς και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την νομοθεσία.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος, ευχαριστεί θερμά το Δήμο Χίου, και συγκεκριμένα το Δήμαρχο, κ. Σταμάτη Κάρματζη και τον κ. Γιώργο Κλιαμενάκη, που δεν έμειναν αμέτοχοι, αλλά αντιμετωπίζουν το θέμα των ζώων, με αποφασιστικότητα και ευαισθησία ,κάνοντας πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί