Ο Μηχανικός Αεροσκαφών του… Νεοχωρίου

«Αυτοπροσώπως» την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νεοχωρίου και μέλους του Δ.Σ. της ΕΜΧ Δημήτρη Αγκά.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 16/04/2023 - 10:26

Ο Δημήτρης Αγκάς είναι γέννημα θρέμμα του Νεοχωρίου, αλλά μπόρεσε να το χαρεί μετά την… συνταξιοδότηση του.

Είδε το φως της ζωής το 1972 αλλά ακολουθούσε την μοίρα του πατέρα του στις μεταθέσεις του ως στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, που έφτασε μέχρι Διευθυντής της. Έτσι ενώ φοίτησε στα Σχολεία της Χίου, γνώρισε για μια δεκαετία και αυτά της Σάμου πριν κατασταλάξει ότι τον τραβούσαν τα αεροπλάνα για λόγους που μέχρι σήμερα δεν εξήγησε.

Ήξερε όμως καλά τι ήθελε με την εισαγωγή του κατόπιν εξετάσεων στην Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Αγάπησε τις μηχανές των Αεροσκαφών και υπηρέτησε μάχιμα την Πολεμική Αεροπορία για 30 χρόνια από διάφορα πόστα και θέσεις, φτάνοντας μέχρι και το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Σμύρνης για 3 χρόνια, αλλά λόγω ειδικότητας στην Χίο δεν υπηρέτησε ποτέ.

Υπηρέτησε όμως το όνειρο του, ως Σμήναρχος πλέον ε.α. αποφασίζοντας ότι θέλει να ζήσει ΜΟΝΟ στο Νεχώρι.

Τα υπόλοιπα κύλησαν σαν το νεράκι ή καλύτερα σαν το… δάκρυ της μαστίχας, αφού ο Δημήτρης Αγκάς, όπως εκμυστηρεύεται στον Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» μαζί για την αγάπη του για το χωριό του, ανακάλυψε και την αγάπη του για το θαύμα της μαστίχας. Οι χωριανοί τον εξέλεξαν Πρόεδρο και η ενασχόληση του με την καλλιέργεια των μαστιχοδέντρων τον ανέδειξαν στο Δ.Σ. της ΕΜΧ.

Από τότε, από το 2019 δεν έχει ησυχάσει λεπτό, αναδεικνύει τα προβλήματα του χωριού του και εκτός της σκληρής εργασίας το «μυστικό» του έγκειται σε αυτό που λέει σε μια στιγμή της συνέντευξης. «Πρίν είμαστε στο χωριό, η Κοινότητα, ο Συνεταιρισμός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η ομάδα του Άτλαντα. Ε, τώρα είμαστε… ένα.»

Αεικίνητος, συνειδητά κοντά στον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, σκέπτεται να επεκτείνει την δράση του σε Δημοτικό επίπεδο, αλλά δεν κρύβεται ούτε η αγάπη του για το Νεχώρι, που αποκαλεί «σπίτι του», ούτε την αδυναμία του στην ΕΜΧ, που θεωρεί το ΑΠΟΛΥΤΟ στήριγμα των Μαστιχοπαραγωγών.

Τα υπόλοιπα δείτε τα τηλεοπτικά. Πιστεύουμε να… προλάβει να τα δεί και ο ίδιος, αλλιώς θα του τα πούν οι δύο… αδυναμίες του, που τις κράτησε… κρυφές. Οι κόρες του.

 

 

aytoprosopos_dimitris_agkas

Αγκάς Δημήτρης

Σχετικά Άρθρα