"Ο Θεός να έχει καλά τους καταστηματάρχες εστίασης και τους πελάτες τους!"

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου σχολιάζει τη μη συμμετοχή του Συλλόγου Εστίασης στην κινητοποίηση για την υγεία
Πέμ, 01/09/2022 - 13:04

"Ο Θεός να έχει καλά τους καταστηματάρχες εστίασης και τους πελάτες τους", ανέφερε με νόημα σήμερα στην "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας, μετά τη μεταφορά του μηνύματος από την ΟΕΒΕ ότι ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης δεν θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης για την Υγεία.

"Δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, η υγεία είναι πάνω από όλα και όλοι οφείλουμε να αγωνιστούμε", είπε ο Κ. Λίνας σημειώνοντας ότι εκτός από το Εργατικό Κέντρο, το Ν. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τον Εμπορικό Σύλλογο και την ΟΕΒΕ σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Π. Βρουλή και το Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, του δήλωσαν ότι περιφέρεια και Δήμος θα συμμετέχουν επίσης στην κινητοποίηση.

Ο ίδιος εξέφερασε την πίστη του ότι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Χίου, θα είναι και οι επιστημονικοί φορείς, που ανέλαβαν πρωτοβουλία το προηγούμενο διάστημα για το ΕΚΑΒ, αναφερόμενος στους Δικηγορικό, Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Συλλόγους Χίου.

Πρέπει να καταλάβουν -είπε- οι κυβερνώνοντες ότι με τις πολιτικές που ακολουθούν κατάφεραν στη "Χίο να πεθαίνει η καρδιά της Ελλάδας".

Ακολουθεί το κοινό αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για τη στελέχωση της υγείας στη Χίο το οποίο συνυπογράφουν Ε.Κ. Χίου, Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος Χίου:

" Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα ανησυχούμε και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας στο νησί.  

Ύστερα από τη σύσκεψη φορέων στο νησί, προχωράμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις για τη στελέχωση της υγείας στο νησί. Όχι άλλοι νεκροί συμπολίτες μας! Η πρόσφατη δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο ήταν μια πρώτη απάντηση.

Πάνω από 50 χιλιάδες κάτοικοι του νησιού ζουν στην ανασφάλεια με σχεδόν ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία και με ένα ασθενοφόρο για επείγουσες καταστάσεις!

Τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους διαχρονικά μας οδήγησαν ως εδώ γιατί λογαριάζουν την υγεία μας ως βάρος και περιττό κόστος και εμάς ως πελάτες. Έχουν όλοι τους κριθεί και κρίνονται μέχρι σήμερα στην πράξη ως κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις ή τοπικοί παράγοντες στο Δήμο ή την Περιφέρεια. Ας μας αποδείξουν για πρώτη φορά το αντίθετο.

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας - κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, τα Σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τους έμπορους και αυτοαπασχολούμενους, τοπικές κοινότητες και συλλόγους κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

Όλοι και όλες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00. Προετοιμάζουμε δυνατά την ενημέρωση, συμμετοχή όλων στη διαμαρτυρία και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

- Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

- Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ).

- Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!"

 

 

 

Σχετικά Άρθρα