Οι «Άγιοι» Αρχιερείς δεν υπερασπίστηκαν την πίστη μας

Με… μισάνοικτες τις πόρτες η Λειτουργία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 17/04/2020 - 20:26

"Οι Νόμοι του Θεού είναι πάνω από τους Νόμους της Πολιτείας αλλά και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου πάρθηκε από «Αγίους» τα εισαγωγικά δικά μου, που έπρεπε να υπερασπιστούν την πίστη μας και δεν το έκαναν και το λέω αυτό ευθαρσώς και εις γνώσιν των συνεπειών"

Μ’ αυτόν τον τρόπο αντιδρώντας ο πατέρας Χριστοφόρος Γρουλής, όχι μόνο κτύπησε κανονικά τις καμπάνες του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χίου, τον οποίο υπηρετεί, αλλά κράτησε και ανοικτές τις πόρτες, για όποιους πιστούς ήθελαν να παρακολουθήσουν την Λειτουργία του Επιταφίου θρήνου.

Τον ίδιο έκανε και το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όπου όποιος πιστός ήθελε κοινωνούσε.

«Δεν καλώ κανέναν στην Εκκλησία είπε, δεν διώχνω κανέναν, οι πόρτες των Εκκλησιών δεν κλείνουν, αν θέλουν ας το κάνουν οι Αστυνομικοί».

Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο πατ. Χριστοφόρος την χαρακτήρισε μεν πραγματική αλλά και «αφορμή για να διώξουν κάποιοι τον κόσμο από την Εκκλησία».

Επί του πρακτέου πάντως ένας νεωκόρος  έκλεισε την πόρτα, χωρίς κλειδί, αν και δεν χρειάστηκε να ανοίξει σχεδόν καθόλου, καθώς στην θέα ενός περιπολικού και τεσσάρων Αστυνομικών, έξω από τον Ιερό Ναό, όσοι πιστοί προσέρχονταν οπισθοχωρούσαν υπό τον φόβο και του προστίμου.

Η Λειτουργία συνεχίστηκε με τον Ιερό Ναό άδειο.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Χριστοφόρος Γουρλής είναι ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στην Ενορία του και με πλούσιο και αφανές φιλανθρωπικό έργο.

o_papa_hristoforos_goyrlis_afinei_tin_porta_tis_ekklisias_anoihti

Σχετικά Άρθρα