Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Οι Αιγνουσιώτες έστειλαν το γάλα στην "Κιβωτό"

Παρ, 15/11/2019 - 19:28

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση οι εργαζόμενοι του Δήμου Οινουσσών, αφού για πρώτη φορά παρέλαβαν το γάλα, που βάση Νόμου δικαιούνται, το διέθεσαν με την σειρά τους, στην Κιβωτό του κόσμου και στον Σύνδεσμο πολυτέκνων.

 Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανάρτηση του Δημάρχου Γιώργου Δανιήλ.

"Συγχαίρω θερμά τους εργαζομένους του Δήμου Οινουσσών, οι οποίοι μόλις παρέλαβαν το γάλα, που τους διανεμήθηκε από την Υπηρεσία, αμέσως απέστειλαν 23 κούτες γάλακτος στην Κιβωτό του Αιγαίου και 4 στο Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου για τις ανάγκες των παιδιών. Μια συγκινητική χειρονομία, που μας κάνει υπερήφανους για τους συνεργάτες μας! Μπράβο!"

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.