Οι ενέργειες της Περιφέρειας για λατομικές ζώνες θα εξαρτηθούν και από απόφαση του ΣτΕ σε προσφυγή της ΛΑΤΩ

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ Π. ΒΡΟΥΛΗΣ
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 06/05/2022 - 12:23
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το «παζλ» της αναζήτησης λατομικών ζωνών στη Χίο έρχεται να συμπληρωθεί με μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της «Λατώ», της εταιρείας που λειτουργεί το μοναδικό λατομείο στο νησί μας, στην ευρύτερη περιοχή του Πυργίου.

Όπως ανέφερε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Βρουλής, η προσφυγή είχε κατατεθεί όταν επί περιφερειακής Αρχής Χριστιάνας Καλογήρου, είχε ξεκινήσει η Περιφέρεια τη διαδικασία διερεύνησης κι άλλων λατομικών ζωνών, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι οι ανάγκες σε τοπικό επίπεδο καλύπτονται και υπάρχει η δυνατότητα συμπληρωματικής χρήσης περιοχών, πλησίον του υφιστάμενου λατομείου, εφόσον απαιτηθεί αύξηση των παραγόμενων αδρανών υλικών.

«Η εταιρεία μας προσκόμισε σημείωμα για την απόφαση του ΣτΕ, ενημερώνοντας ότι έχει δικαιωθεί. Θα περιμένουμε να δούμε αναλυτικά την απόφαση και αναλόγως θα κινηθούμε», τόνισε ο κος Βρουλής, υποστηρίζοντας ότι η Περιφέρεια εκείνο που επιδιώκει είναι να υπάρχουν εναλλακτικές που θα καλύπτουν το βόρειο, το νότιο και το κεντρικό τμήμα του νησιού, με χαμηλότερο κόστος μεταφοράς των υλικών.

«Εμείς δεν προκηρύσσουμε λατομικές ζώνες. Αυτό, αν γίνει, θα γίνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», σχολίασε.

Ειδικά τώρα για την περίπτωση των Καρυών, παρέπεμψε στη συνάντηση που θα έχουν οι κάτοικοι τη Δευτέρα με τον Περιφερειάρχη, λέγοντας ότι έγινε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι υποψήφιες ζώνες.

«Τη Δευτέρα θεωρώ θα έχουμε μια πλήρη απάντηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την απόφαση του ΣτΕ», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

dynamiki_antidrasi_ton_karoyson_sto_endehomeno_latomeioy_stin_periohi

Σχετικά Άρθρα