Οι καλοί μαθητές γεννιούνται ή γίνονται;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ TV «ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΤΩ»
Πέμ, 05/05/2022 - 14:50

Οι καλοί μαθητές γεννιούνται ή γίνονται;

Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει ο προσκεκλημένος του Γιάννη Χονδρέλλη στην εκπομπή «Κατευθυνθήτω» αυτής της εβδομάδας κ. Αδαμάντιος Παπασταμάτης, Πανεπιστημιακός και πρώην Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ομιλία - συζήτηση αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις Σχολές Γονέων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, αλλά λόγω των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί.

Πριν να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, ο κ. Παπασταμάτης δίνει την απάντησή του στο ευρύτερο ερώτημα, αν οι άνθρωποι γενικά γεννιούνται ή γίνονται. Αναφέρεται στους παράγοντες που συμβάλλουν στο να γίνει ένα παιδί καλός μαθητής και τι χαρακτηριστικά γνωρίσματα πρέπει να έχει.

Οι καλοί μαθητές ξέρουν πως δεν αρκεί μόνο να παρακολουθείς το μάθημα στο σχολείο αλλά πρέπει εξίσου να δουλεύεις και στο σπίτι, ζητούν βοήθεια όποτε τη χρειάζονται, ακολουθούν τις οδηγίες των καθηγητών - δασκάλων, διαβάζουν όλη την ύλη που τους βάζουν οι καθηγητές τους και φέρνουν σε πέρας κάθε εργασία, είναι προσεκτικοί, κάνουν επανάληψη, είναι αισιόδοξοι, έχουν εμπιστοσύνη στις γνώσεις τους, είναι τακτικοί και οργανωμένοι με τα βιβλία, τις σημειώσεις και το πρόγραμμά τους, αναφέρειι μεταξύ άλλων.

Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος αλλά και του περιορισμένου χρόνου της εκπομπής, η συζήτηση θα συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα.

 Το πρώτο μέρος της εκπομπής θα μεταδοθεί από την Αλήθεια ΤV αυτό το Σάββατο 07-05-2022 στις 5.00 και τις 9.00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή 08-05-2022 στις 3.00 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα