
Πολλαπλασιαστικό είναι το όφελος που προκύπτει από την επιλογή του Δήμου Οινουσσών να φιλοξενούνται στην περιοχή θερινά σχολεία, σε μια περίοδο μάλιστα που τουριστικά δεν υπάρχει ακόμη κάποια ιδιαίτερη κίνηση. Αυτό ανέφερε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Δανιήλ, ο οποίος παρουσίασε επίσης τα σχέδια που έχουν για τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, προκειμένου οι Οινούσσες να διαθέτουν πρόσθετες υποδομές που θα κάνουν ελκυστικότερη την επιλογή της για τέτοιες διοργανώσεις.
Το άμεσο όφελος έχει να κάνει με το γεγονός ότι 110 άτομα θα βρεθούν τον Ιούλιο στις Οινούσσες για να παρακολουθήσουν τις εργασίες θερινών σχολείων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Ήδη το διάστημα 9 με 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το Summer Camp του Isalos-net στο οποίο συμμετείχαν 70 άτομα, ενώ ακολουθεί 19 με 24 Ιουλίου το θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Europe Direct Βορ. Αιγαίου, στο οποίο θα μετέχουν φοιτητές από Ελλάδα και εξωτερικό, καθηγητές κ.α., σε ένα σύνολο 40 ατόμων.
Αναφορικά με την στόχευση για το συνεδριακό κέντρο, ο κος Δανιήλ ενημέρωσε ότι έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση της μελέτης στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", ο Σύλλογος Φίλων Οινουσσών θα δωρίσει στο δήμο οικόπεδο πλησίον του δημαρχείου για την ανέγερσή του και προσδοκούν ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.







































