Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Οι Πρόσκοποι φροντίζουν το Αίπος

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ 2ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3/20 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ
Παρ, 28/02/2020 - 18:52
Οι Πρόσκοποι φροντίζουν το Αίπος

Μπορεί οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης να έφυγαν από το νησί μας όμως κυριολεκτικά πίσω έμειναν πολλά… συντρίμμια. Μιλάμε για τα απομεινάρια των κροτίδων, των καπνογόνων και των σκουπιδιών που έχουν απλωθεί από τον Άγιο Μακάριο μέχρι την επίμαχη και επιταγμένη έκταση.

Οι Πρόσκοποι του Βροντάδου, που στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός τους στην επαφή μικρών και μεγάλων με τη φύση, δεν μπορούν βλέποντας τη σημερινή εικόνα να μείνουν αμέτοχοι. Έτσι με πρωτοβουλία του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, κάνοντας πράξη τον 3ο από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ που μιλά για τη διασφάλιση υγιούς ζωής και προώθηση της καλής υγείας για όλους και για όλες τις ηλικίες, καλούνται την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 οι Πρόσκοποι όλου του Βροντάδου, οι γονείς τους και οι φίλοι τους να βοηθήσουν στον καθαρισμό της περιοχής από τον Άγιο Μακάριο μέχρι το 17ο χλμ. προκειμένου να επανέλθει το περιβάλλον στην προ… ΜΑΤ εποχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην πρόσκλησή τους.

Ας τους βοηθήσουμε όλοι, ο τόπος μας το αξίζει!

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 08/04/2020 - 18:25

 Στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Ερμιόνης εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που εγκαινιάστηκε, κάποιοι γειτνιάζοντες χώροι του είχαν μετατραπεί σε νεκροταφείο σκαφών…

Κάποιοι, που δεν τους «έκανε» πια η βάρκα τους ή άλλο σκάφος, τα εγκατέλειπαν εκεί, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι αντιαισθητικό. Σε πρόσφατη επίσκεψή του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάννος διαπίστωσε την εγκατάλειψη και χτες έστειλε συνεργείο να προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες τους ότι πρέπει να ενδιαφερθούν γι’ αυτά μέσα στις επόμενες 45 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χαρακτηριστούν στερεά απόβλητα και θα καταστραφούν.

Το ερώτημα και ζητούμενο είναι αν δεν ενδιαφερθούν οι ιδιοκτήτες τους, το Ταμείο θα ενδιαφερθεί να καθαρίσει την περιοχή από τα εγκαταλειμμένα;