Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Οι τουρίστες δεν έρχονται όχι γιατί ξέρουν για το προσφυγικό, αλλά γιατί δεν ξέρουν που είναι η Χίος.

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 26/01/2020 - 19:42

Αν αυτά τα λόγια ειπωθούν από έναν άσχετο με το τουριστικό προϊόν μπορεί και να ξενίσουν, όταν όμως τα λέει ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού, οφείλουν να μας προβληματίσουν.

Ο Αυγουστής Νεαμονίτης Πρόεδρος της Διοίκησης του νεοσύστατου Φορέα Τουρισμού του νησιού μας γεννήθηκε στη Ν. Υόρκη το 1980, από πατέρα Χιώτη και μητέρα Κύπρια.

Γνώρισε τη ζωή των μεταναστών, φοίτησε σε Αμερικανικό Σχολείο και στα 14 χρόνια του, ακολούθησε την οικογένεια στην επιστροφή στην πατρίδα.

Τελειόφοιτος του Τεχνικού Λυκείου και με σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Λάρισας, αξιοποιεί την πατρική περιουσία, στην ουσία κάποια χαλάσματα στα Αυγώνυμα, ζωντανεύοντας τα σε 11 πολύ ωραία καταλύματα.

Ως επαγγελματίας είδε όλες τις φάσεις της ερασιτεχνικής μέχρι σήμερα προβολής του νησιού, απηύδησε από την αναποτελεσματικότητα και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ιδιωτικού πλέον Φορέα τουρισμού, που με πάνω από 100 μέλη ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του.

Μήπως φταίει το προσφυγικό, που δεν έχουμε τουρισμό τον ρώτησε ο Γιάννης Τζούμας στην Αλήθεια ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» που θα μεταδοθεί την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ.

Η απάντηση του αποστομωτική. Η Μυτιλήνη που έχει πολλαπλάσιους μετανάστες – πρόσφυγες από μας, γιατί έχει άλλες δύο πτήσεις τσάρτερς, από Αγγλία, που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες;

Ούτε το μικρό Αεροδρόμιο φταίει, συμπληρώνει, σπάζοντας έναν ακόμα μύθο του παρελθόντος. Και άλλα νησιά έχουν μικρά Αεροδρόμια βουλιάζουν όμως από τουρίστες.

Το τι φταίει είναι κάτι πολύ απλό, λέει με σιγουριά. Δεν μας ξέρουν.

 Το νησί δεν γίνεται γνωστό από το να μοιράζουμε φυλλάδια σε Εκθέσεις. Παράλληλα με αυτό πρέπει να πραγματοποιούμε συναντήσεις. Από την ίδρυση του φορέα, σε Αθήνα, Σμύρνη και αλλού πραγματοποιήσαμε 100 συναντήσεις. Το ποιά είναι η Χίος, που βρίσκεται κ.λ.π. ήξεραν οι 4!!!

Και φυσικά δεν μιλάμε για άσχετους αλλά ανθρώπους του τουρισμού. Η Χίος είναι ΑΓΝΩΣΤΗ με κεφαλαία γράμματα.

Πως θα ξεπεραστεί αυτό και πως ξεκινάει κανείς από το μηδέν;

Με συλλογικότητα, οργάνωση και επαγγελματισμό. Το μηδέν δεν είναι πρόβλημα λέει μεταξύ άλλων ο Αυγουστής Νεαμονίτης, σε βοηθάει να ξεκινήσεις σωστά και εμείς τώρα ξεκινάμε.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 18:01

Δεν ξέρουμε τι θέλει να πεί ο Δήμος με το παρακάτω δελτίο τύπου, που μας έστειλε, εκτός από το επαναβεβαιώσει την παροιμία "πονάει δόντι κόβει κεφάλι".

Ότι επικινδυνότητα και να υπάρχει οι δρόμοι δεν κόβονται.

Τρία χρόνια έχουν κόψει δρόμο προς τα Οθωμανικά Λουτρά!

16 μήνες έχουν κόψει την Ευστρ. Αργέντη!

Ένα χρόνο σχεδόν ανέχονται την παρανομία του Νοσοκομείου να έχει κόψει τμήμα της Μιχ. Λιβανού έξω από το παλιό Μαιευτήριο!

Ας βρούν άλλη τεχνική λύση, οι δρόμοι δεν κόβονται.

Ακολουθεί το έγγραφο που προσπαθεί να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 26/06/2020, αρ.πρωτ.ΥΠΠΟ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΒΑ/210534/25614/1001 έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, σχετικά με την επικινδυνότητα ετοιμόρροπου κτίσματος στην οδό Αννας  Κομνηνής 3 στο Φρούριο Χίου, η Δ/νση Τ.Υ.Δ.Χίου προχώρησε στην απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων ,προς αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων σε περιοίκους και πεζούς.

Το παρόν έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στον ιδιοκτήτη, ο οποίος καλείται για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.