Ωριμάζει μελετητικά ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Καλουτά 1.185 τ.μ.

Δ. Πατελίδας στο Ράδιο - Αλήθεια: Δρομολογείται η εκπόνηση εδαφοστατικής μελέτης
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 02/04/2024 - 14:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Επανέρχεται στο προσκήνιο η επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Καλουτά, στον οποίο – σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί- προβλέπεται κατασκευή νέου κτιρίου σε δύο ορόφους, επιφάνειας 1.050 τ.μ. και υπογείου 135 τ.μ., με δυνατότητα φιλοξενίας 70 νηπίων και 30 βρεφών.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των μελετών, που είχαν ξεκινήσει επί δημοτικής αρχής Βουρνού, το 2016, έχοντας ήδη ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική, η στατική και η ηλεκτρομηχανολογική.

«Χρειάζονται και εδαφοστατικές μελέτες για να ολοκληρωθεί ο φάκελος των μελετών, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδότηση», ανέφερε από το Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Πατελίδας.

Στο στάδιο των προηγούμενων μελετών, είπε, δόθηκε και η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία ωστόσο αν και όταν ξεκινήσει το έργο θα είναι παρούσα στις εργασίες θεμελίωσης.

Ο κος Πατελίδας ρωτήθηκε και για τον προγραμματισμό δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού στον Βροντάδο, που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή Κάρμαντζη, λέγοντας ότι σε συνεργασία με το Δήμαρχο εξετάζεται η σκοπιμότητα του έργου.

Αναφορικά, τέλος, με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στους υφιστάμενους παιδικούς σταθμούς Καλουτά, Ομηρούπολης, Βαρβασίου, Φλοίσκου και Καλλιμασιάς για να προσαρμοστούν οι υποδομές τους με το Π.Δ. 91/2017 σημείωσε ότι το έργο δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 22 μήνες. Στην παρούσα φάση εργασίες εκτελούνται στον σταθμό της Φλοίσκου.

Σχετικά Άρθρα