Όσα δεν ξέρουμε και πρέπει να μάθουμε για τον Σταμάτη Κριμιζή

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV o Mάκης Προβατάς
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 23/08/2021 - 06:30

Έδωσε… φωνή στον Σταμάτη Κριμιζή. Κάποιος μπορεί να είναι εξαιρετικός στην επιστήμη του, αλλά δεν είναι… συγγραφέας.

Αυτό το κάνει και για τον Σταμάτη Κριμιζή, ένα μεγάλης αξίας επιστήμονα, ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, που υπογράφει το βιβλίο «Όλα σε μια ζωή» που στην ουσία είναι μια αυτοβιογραφία του διάσημου Αστροφυσικού.

Ο Μάκης Προβατάς για να μπορέσει να συγγράψει το βιβλίο, πέρασε ατέλειωτες ώρες με τον Σταμάτη Κριμιζή, έγινε… Χιώτης μαζί του, παίρνοντας μέρος σε δεκάδες συνεντεύξεις, δίνοντας εν τέλει μια αριστουργηματική αφήγηση του Ακαδημαϊκού συμπατριώτη μας.

Ο Μάκης Προβατάς, που μιλάει "Αυτοπροσώπως" στην Αλήθεια ΤV με τον Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Από το 1999 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές (ΕΡΑ, ΒΗΜΑ fm και Athens Voice Radio).

Εχει πάρει πάνω από 350 συνεντεύξεις από ξένους και Έλληνες επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, πολιτικούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες για το ΒΗΜΑ, το ΒΗΜagazino και την Athens Voice.

Mεταξύ αυτών οι Stephen Hawking, Noam Chomsky, Richard Dawkins, Dario Fo, Eric Hobsbawm, Irvin Yalom, Yuval Noah Harari, John Cleese, Eduardo Galeano, John Malcovich, Mikkhail Baryshnikov, Frank Serpico.

Συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ, για το οποίο έχει γράψει άρθρα και έχει πάρει συνεντεύξεις από πολιτικούς όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Έχει συν-γράψει πέντε βιβλία συνομιλώντας με επιστήμονες και πολιτικούς:

• Όλα σε μια ζωή με τον διαστημικό επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή

• Στον τρίτο βράχο από τον Ήλιο με τον θεωρητικό φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο

• Μόνο λίγα χιλιόμετρα: Ιστορίες για την Ιστορία και Ρίζες και θεμέλια: Οδόσημα της Ιστορίας του Ελληνισμού με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

• Από το Ντεσεβό στο Drone με την πρόεδρο του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου

aytoprosopos_me_ton_maki_provata

Σχετικά Άρθρα