Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Οταν συνεργάζονται γιατροί και... Πολεοδόμοι

Ημερίδα του στο Πανεπιστήμιο με θέμα "Νέες τεχνολογίες και ανθρώπινος παράγοντας στην ιατρική"
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/04/2019 - 15:12

Αλήθεια τι ζητούν Γιατροί και Πολεοδόμοι μαζί;

Και να ήταν μόνο αυτοί;

Πολλές ειδικότητες πλέον και επιστήμες πρέπει να συνεργαστούν μαζί, αν θέλουμε να πετύχουμε θεραπεία σε ασθένειες, μεταμοσχεύσεις οργάνων και άλλες ιατρικές λειτουργίες. Αυτό είναι και το θέμα ημερίδας, που συνδιοργανώνεται από την Α' Χειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. και το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Θέμα της "Νέες τεχνολογίες και ανθρώπινος παράγοντας στην ιατρική" και οι σχετικές εισηγήσεις θα παρουσιαστούν αύριο Σάββατο 20/04/19 στο Αμφιθέατρο "Γιάννης Καράλης" του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως εξήγησαν την Παρασκευή 19/04/19 σε σχετική συνέντευξη τύπου οι Νικήτας Νηκητάκος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, καθηγητής Χειρουργικής διευθυντής Α' Χειρουργικής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσουλουφάς, αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής και Βασ. Τσιούκας, καθηγητής τοπογράφων μηχανικών του ΑΠΘ, η ημερίδα περιλαμβάνει ευρύ θεματολόγιο, που θα ασχοληθεί με την παρουσίαση νέων ιατρικών τεχνολογιών, αλλά και την εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων που προέρχονται από τις επιστήμες της διοίκησης, στη διαχείριση και βελτίωση των ιατρικών διεπιστημονικών ομάδων, όπως και τις νομικές επιπτώσεις από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο μετατόπισης του δρόμου
Δευ, 16/12/2019 - 13:40

Κλειστός παραμένει για τους διερχόμενους οδηγούς ο δρόμος με κατεύθυνση από Κώμη προς Λιλικά - Άγιο Ιωάννη και συγκεκριμένα από την διασταύρωση προς Πατρικά μέχρι τον Άγιο Ιωάννη, λόγω κατολισθήσεων στην περιοχή Βίρι. Όπως ανέφερε στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι επί του δρόμου υπήρχε ρωγμή η οποία μέχρι το Σάββατο μετεξελίχθηκε σε διάβρωση και υποχώρηση του μισού δρόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος σχεδόν 20 μέτρων από την παραλία.

Ήδη μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου από την περιοχή των νοτιοχώρων επιχειρούν για να μπορέσει ως εναλλακτική λύση για την κυκλοφορία μεταξύ Πατρικών και Αγίου Ιωάννη να χρησιμοποιηθεί υφιστάμενος αγροτικός δρόμος, ενώ παράλληλα εξετάζονται οι δυνατότητες αποκατάστασης ή μετατόπισης του παραλιακού δρόμου, κάτι όμως που θα απαιτήσει αρκετούς μήνες, όπως είπε ο κος Ξενάκης.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει προβλήματα διάβρωσης.