Χίος, Παρασκευή 21 Ιουνίου

Οταν συνεργάζονται γιατροί και... Πολεοδόμοι

Ημερίδα του στο Πανεπιστήμιο με θέμα "Νέες τεχνολογίες και ανθρώπινος παράγοντας στην ιατρική"
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/04/2019 - 15:12

Αλήθεια τι ζητούν Γιατροί και Πολεοδόμοι μαζί;

Και να ήταν μόνο αυτοί;

Πολλές ειδικότητες πλέον και επιστήμες πρέπει να συνεργαστούν μαζί, αν θέλουμε να πετύχουμε θεραπεία σε ασθένειες, μεταμοσχεύσεις οργάνων και άλλες ιατρικές λειτουργίες. Αυτό είναι και το θέμα ημερίδας, που συνδιοργανώνεται από την Α' Χειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. και το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Θέμα της "Νέες τεχνολογίες και ανθρώπινος παράγοντας στην ιατρική" και οι σχετικές εισηγήσεις θα παρουσιαστούν αύριο Σάββατο 20/04/19 στο Αμφιθέατρο "Γιάννης Καράλης" του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως εξήγησαν την Παρασκευή 19/04/19 σε σχετική συνέντευξη τύπου οι Νικήτας Νηκητάκος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, καθηγητής Χειρουργικής διευθυντής Α' Χειρουργικής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσουλουφάς, αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής και Βασ. Τσιούκας, καθηγητής τοπογράφων μηχανικών του ΑΠΘ, η ημερίδα περιλαμβάνει ευρύ θεματολόγιο, που θα ασχοληθεί με την παρουσίαση νέων ιατρικών τεχνολογιών, αλλά και την εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων που προέρχονται από τις επιστήμες της διοίκησης, στη διαχείριση και βελτίωση των ιατρικών διεπιστημονικών ομάδων, όπως και τις νομικές επιπτώσεις από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/06/2019 - 17:38

Δήμος Χίου. Μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του Κάστρου σε ένα μικρό στενό που υπάρχουν αρκετά σπίτια και που οδηγεί στον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο των Οθωμανικών Λουτρών κατά τη διάρκεια του χειμώνα έπεσε μέρος εγκαταλελειμμένου ετοιμόρροπου σπιτιού, το οποίο οι κάτοικοι είχαν υποδείξει στο Δήμο (ευτυχώς χωρίς θύματα).

Τα μπάζα έχουν φράξει το στενό και το υπόλοιπο τμήμα θα κατέρρεε σίγουρα.

Εστειλαν λοιπό αίτημα γραπτό  αίτημα και να ποιά είναι στην πράξη η απάντηση του Δήμου.

Να μένουν τα μπάζα πεταμένα φράζοντας τον δρόμο.

Έκλεισε λοιπόν εντελώς το στενό!

Και παραμένει κλειστό  από τις αρχές του Μάη. Αυτό δεν ενοχλεί τηνΟθωμανικών Λουτρών; Έρχονται οι επισκέπτες με τον τουριστικό οδηγό και προσπαθούν να ανοίξουν τη λαμαρίνα. Οι κάτοικοι του στενού αναγκάζονται να κάνουν κύκλο για να φύγουν από το σπίτι τους.

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις;