"Παραλάβαμε την Φάρκαινα σε χειρότερη κατάσταση και συνεχίζουμε τις εργασίες" απαντάει η Δημοτική Αρχή

Τρί, 13/04/2021 - 13:39

«Η Φάρκαινα σήμερα, ευτυχώς, δεν είναι στην κατάσταση που την παραλάβαμε, καθώς έχουμε κάνει ήδη κάποιες συντηρήσεις και είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για περισσότερες», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου, απαντώντας στις καταγγελίες της Δημοτικής Παράταξης «Χίος Μπροστά».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου ο πρώτος διαγωνισμός ύψους 150.000 (για συντήρηση του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων) ήταν άγονος, γεγονός που προκάλεσε τις καθυστερήσεις.

«Μέχρι τέλος Μαϊου το αργότερο αρχές Ιουνίου οι εργασίες συντήρησης στην Φάρκαινα θα έχουν ολοκληρωθεί», υπογράμμισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Δεν γίνεται να τα φτιάξουμε όλα μέσα σε ένα χρόνο», ήταν η απάντηση του προέδρου του Νομικού Προσώπου Γιάννη Μανάρα που τόνισε ότι «έχουμε κάνει παντού παρεμβάσεις και συνεχίζουμε».

Για το ίδιο θέμα ακολουθεί το παρακάτω δελτίο Τύπου του Δήμου Χίου:

«Ο κ. Καραβασίλης αντί να κρατά μια φωτογραφική μηχανή και να ψάχνει τυχόν ατέλειες, θα μπορούσε να απευθυνθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή στην Τεχνική Υπηρεσία και να ενημερωθεί.

Βέβαια αυτό δεν «πουλάει» στο φθηνό λαϊκισμό και στην εμμονή του να καταστροφολογεί και να χυδαιολογεί.

Τον Οκτώβριο του 2020 έγινε η δημοπράτηση για επισκευαστικές εργασίες σε 6 παιδικές χαρές, 3 στη Φάρκαινα, 2 στη Δασκαλόπετρα, 1 στο Νεοχώρι, ύψους 150.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός με την απόφαση 44/2021 της Οικ.Επιτροπής του Δ.Χίου κατέστη άγονος. Επαναλήφθηκε στις 19/03/2021 και βρίσκεται στη διαδικασία του ελέγχου των φακέλων προσφορών   με δυο ενδιαφερόμενους.

Αν ο κ. Καραβασίλης θέλει να γίνουν οι διαδικασίες συντομότερα από αυτές που νόμιμα προβλέπονται, μπορούμε να του εκχωρήσουμε την αρμοδιότητα, για να ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα, όσο η μελέτη που «ανέλαβε» με την ομάδα των μηχανικών για το ειδικό σχολείο».

Σχετικά Άρθρα