Παράταση για τους δασικούς χάρτες ζητά η Περιφέρεια

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/05/2022 - 13:38

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους δασικούς χάρτες μετέφεραν κάτοικοι της Βόρειας Χίου σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή παρουσία και του διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Χίου Κωνσταντίνου Μπέλλα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρουλής οι κάτοικοι ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη να καταθέσει αίτημα για παράταση της προθεσμίας έτσι ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν ενστάσεις.

«Θα καταθέσουμε αίτημα για παράταση της προθεσμίας διόρθωσης για τους δασικούς χάρτες, όπως μας ζήτησαν οι κάτοικοι», ανέφερε ο κ. Βρουλής, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει δεκτό καθώς σε όλη της Ελλάδα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Xαρακτηριστικό είναι το παρακάτω έγγραφο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο αρμοδιότητας του Χωρικού Σχεδιασμού απευθύνεται σε σας προκειμένου να προωθήσει το αίτημα της, για χορήγηση εξάμηνης τουλάχιστον παράτασης της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων που σχετίζεται με την διαδικασία ανάρτησης και οριστικοποίησης των δασικών χαρτών.  

Οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αναμενομένων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣΤΕ καθώς και στην ψήφιση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως και η πρόσφατη ανάρτηση των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών, σε συνδυασμό με την δυσκολία πολίτων, εντός και εκτός Ελλάδος λόγω εποχής του κορονοϊού, και την κατάσταση στο Υποθηκοφυλακείο που πολλοί πολίτες δεν έχουν τους απαραίτητους τίτλους ιδιοκτησίας, δεν έδωσαν τον αναγκαίο χρόνο στους πολίτες να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αντιρρήσεις τους.

Ο υπολειπόμενος χρόνος δεν είναι αρκετός στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου για να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστούν και την βοήθεια ιδιωτών για να οργανώσουν τα απαραίτητά δικαιολογητικά για την υποβολή αντιρρήσεων. Συγχρόνως επιβαρύνονται οικονομικά σε επιπρόσθετα κόστη για ακίνητα που τα περισσότερα δεν έχουν ούτε μεγάλη εμπορική αξία.

Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα της Περιφέρειας μας ώστε να βρεθεί λύση στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος.

Με εκτίμηση, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Χωρικού Σχεδιασμού και Απόδημου Ελληνισμού, Παντελής Αδ. Μπουρνιάς».

paratasi_gia_toys_dasikoys_hartes_zita_i_perifereia

Σχετικά Άρθρα