Παρόντες στην πλατεία για το ΕΚΑΒ γιατροί και δικηγόροι

Διευρύνεται το μέτωπο συμμετοχής στην κινητοποίηση της Τετάρτης - Ανακοινώσεις από ΣΕΣΝΟΧ, ΠΕΣ ΝΑT, Τ.Σ. ΣΥΚΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Δευ, 05/09/2022 - 10:52

Διευρύνεται το μέτωπο διεκδίκησης για την στελέχωση του ΕΚΑΒ αλλά και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας στο νησί μας.

Σήμερα με κοινή ανακοίνωσή του Ιατρικός και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου ζητούν από τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Χίου. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση - εκτός των φορέων που μέχρι τώρα έχουν εκδώσει ανακοίνωση- απευθύνουν επίσης το ΣΕΣΝΟΧ, η Κοινότητα Συκιάδας, η Παγχιακή Ένωση Συν/χων ΝΑΤ και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ/ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ: Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο 

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου ανακοινώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00, για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει ανακύψει στο νησί μας, της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ. Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας, ως κοινωνοί μιας άνευ προηγουμένου επικίνδυνης κατάστασης στο νησί μας, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς και κατάλληλης στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Το πρόβλημα αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τους πολίτες της Χίου, καθώς στις περιπτώσεις που περισσότερες ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν ταυτόχρονα, οι πολίτες βιώνουν καταστάσεις αρμόζουσες στη «σανίδα του Καρνεάδη», γεγονός που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας.

Παράλληλα, η κατάσταση αυτή θίγει και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι υπό περιστάσεις εξαναγκάζονται ακόμη και να επιλέξουν μεταξύ των επειγόντων περιστατικών ποιο θα λάβει προτεραιότητα, βιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τραγικό ηθικό δίλημμα.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση, την οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, διότι αφορά στο υπέρτατο αγαθό της ζωής».

Οι υπογράφοντες την παρούσα ανακοίνωση, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ / ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΑΡΑΣ - ΑΝΘΙΠΠΗ ΖΑΝΝΑΡΑ

ΣΕΣΝΟΧ: Ξεσηκωμός τώρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα!!!

«Το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ συνυπογράφει το κοινό πλαίσιο αγώνα, δράσης  και διεκδίκησης για την ενίσχυση της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας υγείας και του ΕΚΑΒ του Νησιού μας και  θα συμμετάσχει στην παγχιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚ Χίου και τους λοιπούς συνδικαλιστικούς φορείς την Τετάρτη 7/9/2022 στις 13.00.

Πάνω από 50 χιλιάδες κάτοικοι του νησιού ζουν στην ανασφάλεια, με ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο, σχεδόν ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία και με ένα ασθενοφόρο για επείγουσες καταστάσεις!

Τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους διαχρονικά μας οδήγησαν ως εδώ γιατί λογαριάζουν την υγεία μας ως βάρος και περιττό κόστος και εμάς ως πελάτες. Έχουν όλοι τους κριθεί και κρίνονται μέχρι σήμερα στην πράξη ως κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις ή τοπικοί παράγοντες στο Δήμο ή την Περιφέρεια.

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας - κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Όλοι και όλες, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.  Προσλήψεις σε όλες  τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, ακτινολόγου, αιματολόγου, φυσιάτρου, ενδοκρινολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ κ.λπ.).

• Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

• Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

• Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

• Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ . Άρση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών, να δοθεί ένα   τέλος πια σε αυτή την  κοροϊδία και να επιστρέψουν στην εργασία τους όλοι οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι!!!

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους».

Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας: Να σταματήσει η κοροϊδία της Κυβέρνησης με το  ΕΚΑΒ

«Το τοπικό συμβούλιο Συκιάδας καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική που μας κοροϊδεύει ανερυθρίαστα  συνεχίζοντας και επαυξάνοντας την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Συνεχίζει και αυτή να διατηρεί το νοσοκομείο του νησιού με σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό , ενώ η υποστελέχωση στο ΕΚΑΒ έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μόνο ασθενοφόρο και να μετρούμε θανάτους εξ αιτίας αυτού του γεγονότος.

Ενώ επιλέγει να είναι ταχύτατη όταν πρόκειται να χτίσει τις φυλακές ανθρώπινων ψυχών στο Θόλος και να πετά δεκάδες εκατομμύρια, όταν πρόκειται για την υγεία μας, τότε επικαλείται τα κόστη!!!

Ντροπή τους και ντροπή και στον κ. Μηταράκη που εκπροσωπώντας την κυβέρνηση μας δουλεύει διπλά.

Το ΤΣ Συκιάδας στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα όλων των φορέων της Χίου και συμμετέχει στην κινητοποίηση για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου που γίνεται την Τετάρτη το μεσημέρι στην πλατεία της Χίου.

Καλεί όλους τους χωριανούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να μη θρηνήσουμε πια άλλους συντοπίτες μας».

Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Η Υγεία πάνω απ’ όλα!

«Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ δηλώνει παρών και θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία – στελέχωση του ΕΚΑΒ, για τον λόγο αυτό καλεί όλα τα μέλη και την Ναυτική Οικογένεια της Χίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στις 13:00.  

Συνάδελφοι, απόμαχοι και Μάχιμοι, Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, ήρθε πάλι η ώρα να βγούμε στους δρόμους, να γεμίσουμε για άλλη μια φορά την πλατεία, αλλά αυτή την φορά θα είναι για την ΥΓΕΙΑ, για την… ΖΩΗ μας!! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

• Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

• Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

• Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ «ΠΑΡΑΤΑΣΗ» ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ….ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΔΟΜΕΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ… ΓΙΟΚ».

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σύλλογος της Εστίασης δεν χαρίζει ούτε μερικές ώρες, ούτε «ένα λεπτό», όπως λέει χαρακτηριστικά η πλειοψηφία των εκπροσώπων για να διεκδικήσουμε καλύτερη υγεία! Αλλά από την άλλη, λένε ναι σε ένα 24ωρο κλείσιμο… όχι όμως τώρα… Αλήθεια, πότε αν όχι τώρα; Όταν θρηνήσουμε κι άλλο νεκρό; Όταν αρνείσαι να κλείσεις τα μαγαζιά για λίγες ώρες, πως διατίθεσαι να τα κλείσεις για ένα 24ωρο; Είπαν επίσης, ότι η κινητοποίηση δεν είναι καλά προετοιμασμένη. Γιατί έλλειψαν από τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας που κάλεσε ανοιχτά και όλους τους φορείς το Εργατικό Κέντρο Χίου; Οι ίδιοι θα κάνουν κάτι μέχρι την Τετάρτη για να την προετοιμάσουν; Δια αντιπροσώπων αγώνας δεν γίνεται.

Είναι στη Διοίκηση ενός συλλόγου, αποσιωπώντας τα εξής: Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι ένα τμήμα των εργοδοτών ζητούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν πίσω τα δώρα και το επίδομα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Έχουν ανασφάλιστους ή ημιανασφάλιστους τους εργαζόμενους… Χρεώνουν την καθαρίστρια των μαγαζιών στους εργαζόμενους… Δεν τους είδαμε ποτέ να καταδικάζουν δημόσια όταν ορισμένοι βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν ώρες ατέλειωτες, όταν δουλεύουν τζάμπα για να ετοιμάσουν το μαγαζί σε εορταστικές μέρες, όταν πληρώνουν διανομείς, σερβιτόρους, λάντζα με λιγότερα από 4€ την ώρα (στην καλύτερη περίπτωση), όταν χρεώνουν 3,5€ τον καφέ, δηλαδή με 50 καφέδες έχουν βγάλει τα μεροκάματα της μιας βάρδιας…

Θα μπορούσαν οι ίδιοι να ζήσουν με αυτά τα μεροκάματα;

Τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους, όπως και ότι δεν αφορούν όλους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν οι εργοδότες τους να κλείσουν τα μαγαζιά για να κατέβουν στην συγκέντρωση. Από τις 12:00πμ έως τις 3:00μμ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τώρα είναι η στιγμή να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού. Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουν το ανάστημά τους και να πουν: «ΑΠΕΡΓΩ»!

ΟΛΟΙ εκείνες τις ώρες πρέπει να αφήσουν τους δίσκους, λάντζες, τηγάνια, μαχαίρια και να έρθουν στην πλατεία που είναι το μεγάλο ραντεβού, για να έχουμε περίθαλψη σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Σύμφωνα με αυτό που αξίζει στα παιδιά μας. Σύμφωνα με αυτό που αξίζει στη Χίο!

Γιατί, αξίζει να θυσιάσουμε τα ελάχιστα που παίρνουμε για ένα σκοπό που είναι πάνω από όλα και οι κυβερνήσεις γαλάζιες, πράσινες, ροζ όχι μόνο δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή, μας κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια μειώνοντας κάθε χρόνο τα κονδύλια για την υγεία, την ιδιωτικοποιούν και αποψιλώνοντας τις όποιες δημόσιες δομές.

Να μη φτιαχτεί ούτε ένας καφές στα μαγαζιά.

Κανένας εργαζόμενος να μη φτιάξει, σερβίρει, διανείμει καφέ εκείνες τις ώρες. Να τους φτιάξουμε στην πλατεία, για να ενισχύσουμε τον αγώνα των απεργών στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ! Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του αγώνα τους, που στέκονται ηρωικά πάνω από ένα μήνα για να παρθούν πίσω οι 15 παράνομες απολύσεις και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κι επειδή δεν λυγίζουν πριν από μερικές μέρες τους έστειλαν τα ΜΑΤ!

Καλούμε όλους τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, να συνεδριάσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, να πάρουν μαζικά αποφάσεις συμμετοχής και να καλέσουν τους συναδέλφους μας στην κινητοποίηση.

Να ακουστεί δυνατά το σύνθημα ενάντια στις κυβερνήσεις που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ:

Μετράμε νεκρούς- Μετράτε τον παρά. Δεν θα επιτρέψουμε νεκρό άλλη φορά».

Σχετικά Άρθρα