ΠΕΝΕΝ: 12 κρούσματα κορωνοϊού στο «Νήσος Ρόδος»

Τρί, 09/03/2021 - 09:44

Μια ανησυχητική κατάσταση όσον αφορά τη διάδοση της νόοσυ του κορονοιού γνωστοποίησε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ η ΠΕΝΕΝ, σωματείο των εργαζομένων στην εμπορική ναυτιλία.

Σύμφωνα με αυτήν «μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 12 κρούσματα κορονοϊού στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο είναι δρομολογημένο και εκτελεί την Ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιά  - Χίο - Μυτιλήνη».

Τα κρούσματα αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού μηχανοστασίου ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και σε άλλα μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι με τα κρούσματα αυτά «επιβεβαιώνεται η ανησυχητική κατάσταση που έχουμε επανειλημμένα επισημανθεί για ανεπαρκή μέτρα προστασίας για την υγεία των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία και ειδικότερα στα πλοία της Ακτοπλοΐας.

Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ «οι ευθύνες των Ναυτιλιακών εταιριών, της κυβέρνησης, του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του είναι βαρύτατες αφού εξακολουθούν να κωφεύουν στις προτάσεις μας για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να περιφρουρηθεί η υγεία των πληρωμάτων όλων των ειδικοτήτων.

Η ΠΕΝΕΝ ζητά με αφορμή τα περιστατικά «να εφαρμόζονται με τον πιο αυστηρό τρόπο τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, να διατίθενται όλα τα απαραίτητα μέσα (μάσκες - γάντια) και να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η αυξημένη επικινδυνότητα των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων (λόγω συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού επιβατών -πληρώματος) καθιστά αναγκαία τη πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα στο σύνολο των Ναυτεργατών που απασχολούνται σε αυτά».

 

Aναδημοσίευση από ιστοσελίδα stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα