Περιφερειακή ενίσχυση για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων covid 19

Προειδοποιεί να μην εφησυχάζουμε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Υγείας, Π. Βρουλής γιατί ο κίνδυνος να εκτοξευτούν τα κρούσματα και στη Χίο είναι υπαρκτός
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/11/2020 - 13:13

Στην πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη αναγκών στο ΚΥΤ Χίου που έχουν σχέση με την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο όμως συνάμα θα συνδράμει στην προσπάθεια για την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων στο νησί, θα προχωρήσει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Υπάρχει πρόβλημα στην ιχνηλάτηση. Ο ΕΟΔΥ δεν έχει πλέον κανέναν να ασχολείται μ’αυτό και η αστυνομία δεν μπορεί, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο συγγενικά άτομα ανθρώπων που νοσούν να κυκλοφορούν ελεύθερα», ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Παντελής Βρουλής.

«Είναι εύκολο αν δεν υπάρχει έλεγχος και αίσθημα ευθύνης από το περιβάλλον του ατόμου που νοσεί από τα μηδέν κρούσματα ή τα λίγα στη Χίο να εκτοξευτούμε», τόνισε ο κος Βρουλής.

Όπως είπε, αύριο θα βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη 4 ατόμων ΔΕ (ένας θα είναι μόνο για γραμματειακή υποστήριξη), με διάρκεια απασχόλησης 6 μηνών, εκ των οποίων οι 3 θα ασχολούνται και με την ιχνηλάτηση, με τον ίδιο να ζητά και τη συνδρομή της αστυνομίας σ’αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα.

provlimata_stin_ihnilatisi_epafon_covid-19

Σχετικά Άρθρα