Χίος, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Πέτυχε το "πείραμα" στο Σχολείο της Βολισσού: Αυξάνονται κατά 3, ίσως και 5 οι μαθητές του

Οικονομική ενίσχυση μαθητών που θα σπουδάσουν εκεί από ανώνυμο δωρητή
Πέμ, 12/09/2019 - 16:00

 

Ως την καλύτερη είδηση της χρονιάς χαρακτήρισε η δημοτική σύμβουλος Αμανής, Βιβή Ποταμούση, την εγκατάσταση στην Βολισσό μιας οικογένειας με δύο παιδιά και ενδεχομένως μιας ακόμη στο αμέσως επόμενο διάστημα, με κίνητρο και την υποτροφία που δίνει σε μαθητές που θα φοιτήσουν στο σχολείο της Βολισσού, δωρητής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στους δύο σίγουρους πλέον μαθητές του σχολείου έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη που θα μεταφέρεται από την "Κιβωτό" στο Αίπος στην Βολισσό και έτσι το σχολείο έσπασε το φράγμα των 50 μαθητών, έχοντας πλέον 51 και ενδεχόμενα σύντομα 53, αν τελικά μετεγκατασταθεί και η δεύτερη οικογένεια!

Μάλιστα φέτος θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο  και η Β’ τάξη (με την προσθήκη του ενός παιδιού) και η μόνη τάξη που μένει χωρίς μαθητή είναι η Γ’, ενώ στην Α’ φοιτούν 6 μαθητές και συνολικά στο Γυμνάσιο με τις λυκειακές τάξεις 17.

Η κα Ποταμούση αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται για να κρατηθεί ο κόσμος και το μαθητικό δυναμικό στην περιοχή, μίλησε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του δωρητή, με καταγωγή από την Αμανή, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος πρόσφερε σε όλα τα παιδιά του σχολείου τους γραφική ύλη!

Στα θετικά της φετινής χρονιάς, ότι μέχρι στιγμής και τα δρομολόγια από και προς το σχολείο εκτελούνται κανονικά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη μεταφορά του μαθητή από την “Κιβωτό”.

Σχετικά Άρθρα

Στο παραθαλάσσιο δασάκι της Λαγκάδας, στον Αγ. Γιώργη και στον Καρυδά!
Τετ, 16/10/2019 - 07:38

H Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας "Η Κυδιάντα" τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στη Μεσόγειο και την Αφρική. Η «Γιορτή των Πουλιών» είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.
Στην Χίο φέτος θα πραγματοποιηθεί η 5η Γιορτή Πουλιών την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στο παραθαλάσσιο δασάκι της Λαγκάδας, στον Αγ. Γιώργη και στον Καρυδά !
Η 5η Γιορτή Πουλιών Χίου θα περιλαμβάνει:
- Παρατήρηση Πουλιών
- Περιήγηση στον βιότοπο
- Ανάγνωση Παραμυθιού
- Εικαστικό Εργαστήρι
- Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα Πουλιά της Χίου»
Φυσικά τα περιβαλλοντικά παιχνίδια θα κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς μας επισκέπτες!
Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι μετανάστευσης, ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.
Η Γιορτή συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International, ενώ στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εθνικό εταίρο της BirdLife, σε συνεργασία με πλήθος φορέων όπως Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Δήμους, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, εκπαιδευτικές ομάδες κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαριάννα Καρίβαλη: 6973787246
Σοφία Τάζογλου: 6932242277