Πέτυχε το "πείραμα" στο Σχολείο της Βολισσού: Αυξάνονται κατά 3, ίσως και 5 οι μαθητές του

Οικονομική ενίσχυση μαθητών που θα σπουδάσουν εκεί από ανώνυμο δωρητή
Πέμ, 12/09/2019 - 16:00

 

Ως την καλύτερη είδηση της χρονιάς χαρακτήρισε η δημοτική σύμβουλος Αμανής, Βιβή Ποταμούση, την εγκατάσταση στην Βολισσό μιας οικογένειας με δύο παιδιά και ενδεχομένως μιας ακόμη στο αμέσως επόμενο διάστημα, με κίνητρο και την υποτροφία που δίνει σε μαθητές που θα φοιτήσουν στο σχολείο της Βολισσού, δωρητής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στους δύο σίγουρους πλέον μαθητές του σχολείου έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη που θα μεταφέρεται από την "Κιβωτό" στο Αίπος στην Βολισσό και έτσι το σχολείο έσπασε το φράγμα των 50 μαθητών, έχοντας πλέον 51 και ενδεχόμενα σύντομα 53, αν τελικά μετεγκατασταθεί και η δεύτερη οικογένεια!

Μάλιστα φέτος θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο  και η Β’ τάξη (με την προσθήκη του ενός παιδιού) και η μόνη τάξη που μένει χωρίς μαθητή είναι η Γ’, ενώ στην Α’ φοιτούν 6 μαθητές και συνολικά στο Γυμνάσιο με τις λυκειακές τάξεις 17.

Η κα Ποταμούση αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται για να κρατηθεί ο κόσμος και το μαθητικό δυναμικό στην περιοχή, μίλησε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του δωρητή, με καταγωγή από την Αμανή, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος πρόσφερε σε όλα τα παιδιά του σχολείου τους γραφική ύλη!

Στα θετικά της φετινής χρονιάς, ότι μέχρι στιγμής και τα δρομολόγια από και προς το σχολείο εκτελούνται κανονικά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη μεταφορά του μαθητή από την “Κιβωτό”.

Σχετικά Άρθρα