Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Πέτυχε το "πείραμα" στο Σχολείο της Βολισσού: Αυξάνονται κατά 3, ίσως και 5 οι μαθητές του

Οικονομική ενίσχυση μαθητών που θα σπουδάσουν εκεί από ανώνυμο δωρητή
Πέμ, 12/09/2019 - 16:00

 

Ως την καλύτερη είδηση της χρονιάς χαρακτήρισε η δημοτική σύμβουλος Αμανής, Βιβή Ποταμούση, την εγκατάσταση στην Βολισσό μιας οικογένειας με δύο παιδιά και ενδεχομένως μιας ακόμη στο αμέσως επόμενο διάστημα, με κίνητρο και την υποτροφία που δίνει σε μαθητές που θα φοιτήσουν στο σχολείο της Βολισσού, δωρητής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στους δύο σίγουρους πλέον μαθητές του σχολείου έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη που θα μεταφέρεται από την "Κιβωτό" στο Αίπος στην Βολισσό και έτσι το σχολείο έσπασε το φράγμα των 50 μαθητών, έχοντας πλέον 51 και ενδεχόμενα σύντομα 53, αν τελικά μετεγκατασταθεί και η δεύτερη οικογένεια!

Μάλιστα φέτος θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο  και η Β’ τάξη (με την προσθήκη του ενός παιδιού) και η μόνη τάξη που μένει χωρίς μαθητή είναι η Γ’, ενώ στην Α’ φοιτούν 6 μαθητές και συνολικά στο Γυμνάσιο με τις λυκειακές τάξεις 17.

Η κα Ποταμούση αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται για να κρατηθεί ο κόσμος και το μαθητικό δυναμικό στην περιοχή, μίλησε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του δωρητή, με καταγωγή από την Αμανή, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος πρόσφερε σε όλα τα παιδιά του σχολείου τους γραφική ύλη!

Στα θετικά της φετινής χρονιάς, ότι μέχρι στιγμής και τα δρομολόγια από και προς το σχολείο εκτελούνται κανονικά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη μεταφορά του μαθητή από την “Κιβωτό”.

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΧΑΛΚΟΥΣΟΙ- ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Τρί, 07/07/2020 - 14:25

Για μια κατάσταση που ολοένα και επιδεινώνεται στο Χαλκειός κάνει λόγο ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας τονίζοντας ότι αν και έχουν φύγει αρκετά άτομα από την ΒΙΑΛ η καθημερινότητα των κατοίκων έχει αρκετά προβλήματα.

«Υπάρχουν σκηνές σε χωράφια που έχουν εγκαταλειφθεί καθώς οι μετανάστες έφυγαν, αλλά ο αριθμός παραμένει μεγάλος», ανέφερε ο κ. Βίγκας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Χαλκειούς τόνισε, αναφορικά με τις αποζημιώσεις που περιμένουν οι κάτοικοι ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διασταύρωσης των στοιχείων.

«Έχουμε να πάρουμε αποζημιώσεις από το 2017 και αυτές που πήραμε αφορούσαν το 2016», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χαλκειούς συμπληρώνοντας ότι οι κάτοικοι έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα καθώς έχουν πληγεί οικονομικά.

«Η καθημερινότητα στο χωριό δυστυχώς έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα και φθορές στην περιουσία τους» ,είπε ο κ. Βίγκας παραθέτοντας δυο περιστατικά των τελευταίων ημερών που έγιναν στο Χαλκειός και σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν την ανασφάλεια με την οποία ζουν οι κάτοικοι.

«Πριν δυο βράδια ένας  νεαρός κάτοικος επιστρέφοντας σπίτι του γύρω στις 2.π.μ  είδε στο γκαράζ του δυο μετανάστες που είχαν μπει για να πάρουν εργαλεία και μάλιστα ο ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι, όταν ο νεαρός έβαλε τις φωνές για να ειδοποιήσει τους γονείς του. Επίσης ένας ακόμη χωριανός επέστρεφε ξημερώματα από την εργασία του και είδε δυο μετανάστες να φεύγουν από την αυλή του» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαλκειούς, τονίζοντας και στις δυο περιπτώσεις ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που όμως, σύμφωνα με τον κ. Βίγκα, δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.