Πεζοπορία στα μονοπάτια και τους Αμμωνίτες του Κορακάρη

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 24/11/2021 - 06:44

Οι "Φίλοι Μονοπατίων Χίου" καλούν φυσιολάτρες και πεζοπόρους να περπατήσουν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στα ξεχασμένα μονοπάτια του βιγλάτορα της Χίου Κορακάρη, που αιώνες τώρα κρύβει απολιθώματα 230 εκατομμυρίων ετών!

«Η κυκλική διαδρομή μήκους 6 χλμ. περίπου έχει αφετηρία και τέρμα το θέατρο Καστρομηνά» αναφέρει ο σύλλογος και αναλυτικά σημειώνει:

«Θεωρείται διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι πρόσφατα συντηρημένα από μέλη και φίλους του συλλόγου και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι ανηφορικό.

Το μονοπάτι περνάει από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και στη συνέχεια, μετά από συνολικά 1,8 χλμ. περίπου, φτάνει στους 5 βράχους με τους Αμμωνίτες.

Εδώ θα γίνει μικρό διάλειμμα και σύντομη ενημέρωση για αυτό το μνημείο γεωλογίας, που μέχρι τώρα δεν έτυχε της προσοχής και ανάδειξης που αξίζει.

Ακολουθεί μικρό τμήμα μονοπατιού  με θαυμάσια θέα στην Νέα Μονή και στον Άγιο Μάρκο και  στη συνέχεια το καθαρό μονοπάτι διασχίζοντας το δάσος κατηφορίζει για τον Άγειο Παντελεήμονα στο Μονοδέντρι.

Μετά το συμπαθητικό οικισμό, το παλιό μονοπάτι περνάει από την "μάνα του νερού" και κατηφορίζει μέσα στο δάσος για να τερματίσει στο θέατρο Καστρομηνά.

Το ραντεβού είναι στις 10:00 π.μ. της Κυριακής 28/11/2021 στο Θέατρο Καστρομηνά.   

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στην γραμματέα του συλλόγου "Φίλοι Μονοπατίων Χίου" κυρία Βορριά Ματούλα στο τηλ. 697 93 45 324  τις ώρες 18:00μ.μ. - 20:00μ.μ. μέχρι και το Σάββατο 27/11/2021.

Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό δηλ. παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο (με προσωπικά είδη, νερό, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ενεργειακό σνακ κ.λπ.), μπατόν, αδιάβροχο και αποδέχονται ανεπιφύλακτα, ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την προστασία από τον Covid 19.

Σας περιμένουμε, για να ζήσετε μια ξεχωριστή πεζοπορική εμπειρία σχεδόν μέσα στη πόλη της Χίου».

pezoporia_sta_monopatia_kai_toys_ammonites_toy_korakari

Σχετικά Άρθρα