Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/10/2021 - 15:21

«Ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι άγνωστο, αντιμετωπίζεται με το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Τα μέτρα θα ισχύουν για 15 μέρες και θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν», τόνισε και πρόσθεσε:
 
«Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση».
 
Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πλέον δεν θα υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής.

 

Κάλεσε τους πάντες σε εμβολιασμό, ειδικά στις περιοχές με την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Τόνισε ότι στους χώρους διασκέδασης όπου υπάρχουν πλήρως εμβολιασμένοι θα υπάρχει πλήρης ελευθερία και δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός και πρόσθεσε ότι «οι περιορισμοί στους μεικτούς χώρους παραμένουν ως έχουν».

«Βασικό κριτήριο για την ελευθερία μας είναι η αύξηση του εμβολιασμού και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, οι ελευθερίες θα φτάνουν στο πλαίσιο που αγγίζει την κανονικότητα», είπε και σημείωσε ότι «πλέον είμαστε στη διαδικασία να πάρουμε τέτοια μέτρα για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας».

 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας που ακόμα δεν το έχουν πράξει να εμβολιαστούν και έδωσε στοιχεία που πιστοποιούν το όφελος. «Το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν έχει παρενέργειες», τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε να χάνουμε ανθρώπους για αυτό το λόγο».

 

Πηγή: Καθημερινή

anakoinoseis_anaforika_me_tin_pandimia_apo_to_ypoyrgeio_ygeias

Σχετικά Άρθρα