ΠΟΕΣ: Μοριοδότηση στελεχών που υπηρετούν στη Χίο

Πέμ, 25/02/2021 - 16:01

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με έγγραφό της, ζητά την αύξηση των μορίων που λαμβάνουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Χίο, ως κίνητρο δήλωσης επιθυμίας τους ή παραμονής τους στο νησί ή μετάθεσής τους στο νησί.

Ακολουθεί  το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.):

Από το έτος 2018 και εντεύθεν, το πρόβλημα του μεταναστευτικού οξύνθηκε στα Ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας, με αποτέλεσμα ο Έβρος και τα νησιά του Αιγαίου μας να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις. Η νήσος της Χίου δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τις ως άνω πιέσεις, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, με αποτέλεσμα πλήθος μεταναστών και προσφύγων να συγκεντρώνονται στην πόλη της Χίου και ιδιαίτερα στο Χαλκειός, αυξάνοντας κατακόρυφα τις υποχρεώσεις των φορέων που διαχειρίζονται το πρόβλημα, μεταξύ των οποίων και ο Στρατός Ξηράς.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Στρατού Ξηράς στην αποτροπή και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αύξησε τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του προσωπικού του, φέρνοντάς το στα όριά του.

Πέντε (5) χρόνια μετά και η μη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του προσωπικού, ωθεί τους συναδέλφους μας είτε στην υποβολή αναφορών μετακίνησης από το νησί, είτε στη μη επιλογή του ως τόπο επιθυμίας μετάθεσης.

Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου αφενός να επανέλθει η επαγγελματική καθημερινότητα των συναδέλφων μας σε φυσιολογικά επίπεδα και αφετέρου να ενισχυθεί η Χίος με στρατιωτικό προσωπικό, προτείνεται η τροποποίηση της μοριοδότησης του προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες αυτής, προσδίδοντας 4 μόρια το μήνα στους μετατιθέμενους - παραμένοντες χωρίς την επιθυμία τους (ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης Μονάδας) και 1,25 στους παραμένοντες - επιθυμούντες.

 

Αναδημοσίευση από lawandorder.gr

Σχετικά Άρθρα