Πότε χρειαζεται rapid test για επίσκεψη στον οδοντίατρο - Νέα ΚΥΑ

"Τα οδοντιατρεία τηρούν σχολαστικά υγειονομικούς κανόνες" αναφέρει ο Ανδρέας Καραμούζος
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 27/09/2021 - 09:57

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού καθορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 

Με την ΚΥΑ, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι ασθενείς προσέρχονται στα οδοντιατρεία, καθώς μέχρι τώρα προβλεπόταν διεξαγωγή rapid test 48 ωρών τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους.

• Εμβολιασμένοι ασθενείς: Προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο.

• Συνοδός ασθενούς: Εάν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος ή να διαθέτει rapid test 48 ωρών.

• Ανεμβολίαστοι ασθενείς: Προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Δηλαδή, διενεργείται μόνο διαγνωστικός έλεγχος.

• Παιδιά σχολικής ηλικίας: Προσέρχονται με την εξέταση, δηλαδή self-test 48 ωρών, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ανδρέα Καραμούζο, ανεξάρτητα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι οδοντίατροι τηρούν αυστηρά μέτρα καθώς σειρά ασθενειών μεταδίδονται από το στόμα.

Αναφορικά με τις επείγουσες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ασθενής μπορεί να προσέλθει στο ιατρείο κανονικά χωρίς να έχει προηγηθεί rapid test.

pote_hreiazetai_rapid_test_gia_episkepsi_ston_odontiatro

Σχετικά Άρθρα