Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ: Να κάνουμε το σταυρό μας ν' αντέξουν οι γεωτρήσεις στην Βολισσό!

Τι λένε κάτοικοι και επαγγελματίες που βιώνουν το πρόβλημα έλλειψης νερού, εν΄ μέσω καύσωνα και με επισκέπτες στην περιοχή
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 30/07/2021 - 15:08

«Να κάνουμε το σταυρό μας να αντέξουν οι γεωτρήσεις, ώσπου να γίνει κάτι διαφορετικό και να έχουμε τις ποσότητες νερού που θέλουμε"

Με την παραπάνω αναφορά ολοκλήρωσε το μεσημέρι τη συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, αναφορικά με τα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρούνται με ιδιαίτερη ένταση από τις 8 Ιουλίου μέχρι σήμερα στο κεφαλοχώρι της Βόρειας Χίου.

Όπως είπε μετά τη ζημιά στην κεντρική γεώτρηση (Κουκούλα), φρόντισαν να προμηθευτούν νέα αντλία ώστε η 2η γεώτρηση που υπάρχει στην περιοχή να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και παράλληλα να δίνουν νερό στην κατανάλωση και από αγροτική γεώτρηση στοχεύοντας στην κάλυψη των 700 - 800 κυβικών μέτρων νερού που χρειάζονται ημερησίως για την κάλυψη των αναγκών της Βολισσού.

"Η αντλία ήρθε σήμερα και πιστεύουμε ότι άμεσα θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις ποσότητες νερού που χρειάζεται η Βολισσός", ανέφερε.

Παράλληλα, είπε ο κος Μυριαγκός, μετά τις 20 Αυγούστου αναμένουν συνεργείο από Αθήνα μήπως αποκατασταθεί η ζημιά στην γεώτρηση Κουκούλας, ενώ έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για νέα γεώτρηση (αγορά οικοπέδου ιδιώτη σε πρώτη φάση), χωρίς όμως να μπορεί να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτή θα μπορέσει να ολοκληρωθεί ως έργο και να αποδοθεί προς χρήση.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί στο Ράδιο «Α» οι αναφορές τόσο της Προέδρου της Βολισσού, Ευγενίας Λαγού, που έβαλε κατά της ΔΕΥΑΧ, λέγοντας ότι και λύση δε δίνει και δεν ενημερώνει το τοπικό συμβούλιο, αλλά και κατοίκων. Ο Σπύρος Μικρόπουλος, κάτοικος της Βολισσού στην υψηλή ζώνη – στον Πύργο- περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο πώς είναι η καθημερινότητα ενός κατοίκου που τις τελευταίες 22 ημέρες, για πάνω από 110 ώρες συνολικά, δεν έχει νερό στο σπίτι του και το κουβαλάει με μπουγέλα από γείτονα, διανύοντας μια απόσταση 70 μέτρων.

«Η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια που μείναμε συνεχόμενα χωρίς νερό ήταν 26 ώρες», ανέφερε ο κος Μικρόπουλος ο οποίος παρατήρησε ότι όποτε επανέρχεται η υδροδότηση μετά από διακοπή, το νερό που τρέχει από τις βρύσες τους είναι ανάμεικτο με χώμα.

«Πώς να εξηγήσεις στον επισκέπτη ότι δεν είσαι... ελέφαντας, όταν σε ρωτάει γιατί δεν έχει νερό;» διερωτήθηκε ο επαγγελματίας Βαγγέλης Ζήκος, που θεωρεί ότι η ΔΕΥΑΧ είχε την υποχρέωση επί 24ωρου βάσεως να τροφοδοτεί το χωριό με νερό ακόμη και με βυτία, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά στη γεώτρηση ή να εγκαταστήσει νέα.

"Ποιο είναι το ενδιαφέρον τους; Στις 22 Ιούλη ήξεραν όλοι να έρθουν να προσκυνήσουν στην Αγία Μαρκέλλα. Τώρα που είναι να βοηθήσουν; Πώς θα μείνει ο κόσμος στην περιοχή σε τέτοιες συνθήκες;", σχολίασε ο κος Ζήκος.

Από την πλευρά του ο κος Μυριαγκός ζήτησε από τους κατοίκους συνεργασία λέγοντας ότι δεδομένης της κατάστασης θα πρέπει ιεραρχώντας τις ανάγκες να φροντίσουν να περιορίσουν το πότισμα στους κήπους, ώστε να προλαβαίνουν να παίρνουν νερό τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

amesa_tha_omalopoiithei_i_katastasi_me_to_nero_sti_volisso

Σχετικά Άρθρα