Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Πρόεδρος Χαλκειούς: Κάθε μέρα και χειρότερα στη ΒΙΑΛ

Οι παράγκες επεκτείνονται και οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/12/2019 - 14:55

Όσο οι Κυβερνώντες μετρούν καθυστερήσεις και «τα παιδία παίζει» μεταξύ 15ου, 17ου, 18ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, η ΒΙΑΛ, που δεν είναι πια μόνο η ΒΙΑΛ αλλά και οι πέριξ από αυτήν περιοχές, μετατρέπεται σε μια απέραντη παραγκούπολη, όπου διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, μέσα στις λάσπες και στα σκουπίδια, κατά την επίσημη προχθεσινή καταμέτρηση, 5.681 Ανθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες.

Αυτοί είναι οι κολασμένοι της ΒΙΑΛ, γιατί υπάρχουν και οι κάτοικοι του Χαλκειούς, που ζουν κι αυτοί το δικό τους βάσανο τα τελευταία χρόνια, το οποίο αντί να αντιμετωπίζεται, χειροτερεύει μέρα με την ημέρα.

Την κατάσταση περιέγραψε το πρωί στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειούς, Βασίλης Βίγκας, ο οποίος κάθε φορά που επισκέπτεται το Κέντρο διαπιστώνει ότι υπάρχει πάντα το... χειρότερο.

Μίλησε, πρώτα και κύρια για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που μένουν εκεί,  για τις αγροικίες που έχουν λεηλατηθεί στην προσπάθεια προσφύγων – μεταναστών να βρουν υλικά να φτιάξουν τις παράγκες τους και για τα δέντρα που κόβονται γιατί πρέπει να βρουν ξύλα. Είπε για τις παράγκες που έχουν φτάσει στο χείλος της ασφάλτου, για τα σκουπίδια ανάμεσα στα οποία ζουν άνθρωποι, για την ΒΙΑΛ, που δεν είναι πια μόνο ΒΙΑΛ αλλά επεκτείνεται  προς τις περιοχές Μαυρώνη και Παναγία Κρήνα, για την κλοπές που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, για τον φόβο που υπάρχει στο χωριό να κυκλοφορεί κάποιος νύχτα.

Ζήτησε για μια ακόμη φορά αστυνόμευση, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων αλλά και βλέποντας πλέον και τις αλλαγές, ακόμη και  στον τρόπο που τον αντικρίζουν κάθε φορά που πηγαίνει στο Κέντρο, οι διαμένοντες εκεί, οι οποίοι ζώντας σ'αυτές τις συνθήκες άγνωστο είναι πως θα αντιδράσουν.

Όταν ακούει τους πολιτικούς να διαπληκτίζονται για το ΠΡΟΚΕΚΑ ο Πρόεδρος του Χαλκειούς δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Ωστόσο με σκωπτική διάθεση επισημαίνει ότι και η ΒΙΑΛ ξεκίνησε για 1.000 άτομα και έχει φτάσει πια στα 6.000, άρα και στο Αίπος η δομή που λένε μπορεί να ξεκινήσει από το 15ο χλμ. και να φτάσει στο 18ο.....

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 13/08/2020 - 22:02

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο συνελήφθη στις 12-08-2020 στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν, δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης ύψους -21- και -60- εκατοστών, καλλιεργούμενα σε ισάριθμες γλάστρες, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο δράστης καλλιεργούσε τα δενδρύλλια και κατείχε ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.