Προειδοποιητικές "βολές" στους κυνηγούς για τα παρατημένα σκυλιά

Από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου
Παρ, 21/09/2018 - 16:35

Προειδοποιητικές – είναι στην παρούσα φάση – οι βολές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, σε κυνηγούς που, όπως καταγγέλλει,  αφήνουν παρατημένα ώρες τα σκυλιά τους μέσα στα «σπιτάκια» των αυτοκινήτων τους. Αφού θυμίζει ότι αυτό απαγορεύεται, επισημαίνει ότι το πρόστιμο σ’αυτές τις περιπτώσεις είναι 30.000 ευρώ.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Τους δύο-τρεις πρώτους μήνες αφού ξεκινήσει το κυνήγι και ενώ ακόμα κρατούν οι ζέστες, βλέπουμε συνεχώς κυνηγούς να πίνουν τον καφέ τους ή να τρώνε στα χωριά μετά το κυνήγι. Ουδέν μεμπτόν!!!

Συγχρόνως όμως βλέπουμε και τα αυτοκίνητα κάποιων απ’ αυτούς με τα σπιτάκια των σκύλων τους παρατημένα ώρες μέσα στον καυτό ήλιο, με τα ζώα μέσα, 3 ή και 4 σκυλιά μαζί στριμωγμένα, χωρίς χώρο να κινηθούν, χωρίς νερό να πιούν, με εντελώς ανεπαρκή αερισμό!!!!

Έχουν ενημερωθεί τα μέλη των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων  που δραστηριοποιούνται στο νησί  ότι  σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 ΦΕΚ Α-15/2-2-2012 και την Εγκύκλιο1969/100521, 14/8/2013 αυτό αποτελεί παθητική κακοποίηση ζώου, και επιφέρει πρόστιμο 30.000 Ευρώ για κάθε ζώο; Έχουν ενημερωθεί ότι η άγνοια νόμου επίσης επιφέρει πρόστιμο;

Οι θηροφύλακες και η Αστυνομία που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και γνωρίζουν τη νομοθεσία, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουν να κάνουν έστω συστάσεις πριν την επιβολή των ανάλογων προστίμων;

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου δεν μπορεί να αδιαφορήσει σε ότι συμβαίνει γι αυτό καλεί τα μέλη και των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, πριν οι εθελοντές κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και πράξουν το αυτονόητο».

Σχετικά Άρθρα