ΠΑΙΔΙΆ ΠΡΟΣΈΧΕΤΕ ΓΙΑΤΊ ΣΤΗ ΧΊΟ, Η ΤΡΟΧΑΊΑ ΜΑΣ, ΓΡΆΦΕΙ 2 - 2 ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΎΝ ΚΡΆΝΟΣ Ή ΟΔΗΓΟΎΝ ΜΕ ΣΑΓΙΟΝΆΡΕΣ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΎΝ ΚΑΝΈΝΑ...
ΌΠΩΣ ΒΛΈΠΕΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΆΦΟΥΝ! (Τον δεύτερο που έγραψαν σχεδόν ταυτόχρονα, δεν πρόλαβα να τον φωτογραφισω γιατί έφυγε γρήγορα νευριασμένος την ώρα που η Σάρα ήταν μπροστά μου σερβίροντας τον καφέ μου!)
Αυτά δεν τα γράφω σαν μομφή για τούς αστυνομικούς της Τροχαίας - που κάνουν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας τον ΚΟΚ - αλλά για όσους τουρίστες (κυρίως από Αττική, Μακεδονία κλπ μέρη της Στερεάς Ελλάδας, που λόγω της αυξημένης εγκληματικότητος οι αστυνομικοί ελέγχουν και κυνηγούν μόνο όσους έχουν κάνει από δύο φόνους και πάνω, αφήνοντας τη χρήση κράνους στη κρίση του σωστού αναβάτη) πρόκειται να έρθουν στο νησί μας, γιατί δεν είναι εποχές για να πληρώνουμε πρόστιμα 200€ και αφαίρεση διπλώματος 60 ημερών, αλλά και κυρίως να υπενθυμίσω ότι "το κράνος σώζει ζωές!"
Ένα κράνος βέβαια που θα είναι σωστά δεμένο στο κεφάλι - και δεν θα φύγει κατά την ώρα του πεσίματος, όπως έγινε στο προχθεσινό τροχαίο με τον 35χρονο στην οδό Βερίτη, που δίνει μάχη για τη ζωή του στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο - για να γλυτώσει τη ζωή του αναβάτη και όχι το πρόστιμο της τροχαίας!
Δημήτρης Τσεσμετζής