Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

"Πρόσω Πάντες" οι Πρόσκοποι την Κυριακή στο λιμάνι της Χίου

ΣΤΟ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Παρ, 15/06/2018 - 17:37
Το 4ο Πανελλήνιο Ναυτοπροσκοπικό Παιχνίδι την Κυριακή 17/6/18 στο λιμάνι της Χίου

Διεξάγεται την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο νησί μας το 4ο Πανελλήνιο Ναυτοπροσκοπικό Παιχνίδι με τον γενικό τίτλο «Πρόσω Πάντες». Στη Χίο το παιχνίδι θα λάβει χώρα στο κεντρικό λιμάνι. Θα συμμετάσχουν 45 παιδιά –ηλικίας από 12 έως και 15 ετών- και 15 ενήλικα στελέχη από τα τρία ναυτοπροσκοπικά Συστήματα που υπάρχουν σε Χίο και σε Βροντάδο.

Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν μέσα από διάφορες δοκιμασίες, όντες μέλη της Ακαδημίας Δοκίμων Ναυτικών, να εξιχνιάσουν ένα ναυτικό… «ατύχημα» και στην ουσία να γνωρίσουν σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο τη θάλασσα που μας περιβάλλει και πώς ταξιδεύουμε με ασφάλεια μέσω αυτής. Στο παιχνίδι εξάλλου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι ναυτοπροσκοπικές λέμβοι που με έμπειρους κυβερνήτες θα πλεύσουν με τα παιδιά στο λιμάνι.

Αν λοιπόν την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι δείτε Προσκόπους να περιφέρονται στην προκυμαία μας, μην παραξενευτείτε. Μαθαίνουν παίζοντας για τη θάλασσα και τα μυστικά της…

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.