Χίος, Κυριακή 24 Μαρτίου

"Πρόσω Πάντες" οι Πρόσκοποι την Κυριακή στο λιμάνι της Χίου

ΣΤΟ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Παρ, 15/06/2018 - 17:37
Το 4ο Πανελλήνιο Ναυτοπροσκοπικό Παιχνίδι την Κυριακή 17/6/18 στο λιμάνι της Χίου

Διεξάγεται την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο νησί μας το 4ο Πανελλήνιο Ναυτοπροσκοπικό Παιχνίδι με τον γενικό τίτλο «Πρόσω Πάντες». Στη Χίο το παιχνίδι θα λάβει χώρα στο κεντρικό λιμάνι. Θα συμμετάσχουν 45 παιδιά –ηλικίας από 12 έως και 15 ετών- και 15 ενήλικα στελέχη από τα τρία ναυτοπροσκοπικά Συστήματα που υπάρχουν σε Χίο και σε Βροντάδο.

Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν μέσα από διάφορες δοκιμασίες, όντες μέλη της Ακαδημίας Δοκίμων Ναυτικών, να εξιχνιάσουν ένα ναυτικό… «ατύχημα» και στην ουσία να γνωρίσουν σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο τη θάλασσα που μας περιβάλλει και πώς ταξιδεύουμε με ασφάλεια μέσω αυτής. Στο παιχνίδι εξάλλου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι ναυτοπροσκοπικές λέμβοι που με έμπειρους κυβερνήτες θα πλεύσουν με τα παιδιά στο λιμάνι.

Αν λοιπόν την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι δείτε Προσκόπους να περιφέρονται στην προκυμαία μας, μην παραξενευτείτε. Μαθαίνουν παίζοντας για τη θάλασσα και τα μυστικά της…

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/03/2019 - 07:42

Πώς περνάνε τα άτομα με νοητική υστέρηση στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσια Φροντίδας κοντά στο Νεχώρι;

Η απάντηση στην εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. με μια ξενάγηση στις παραπάνω δομές. Μιλούν στον Δημήτρη Φρεζούλη οι Αννα Κώσταλου, Πρόεδρος του δ.σ., ο Νίκος Γκαζέπης συντονιστής διευθυντής, ψυχολόγος και ο Σαράντος Κωστίδης δάσκαλος παραδοσιακού χορού και τραγουδιού, για την καταπληκτική δουλειά που γίνεται σ' αυτές.