Προσοχή! Τηλεφωνικές απάτες σε προμηθευτές του Δήμου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 19/09/2023 - 10:25

Την καταγγελία που έκανε χθες από το Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ο συμπολίτης, Γιώργος Μισετζής για μια νέα «συνταγή» τηλεφωνικής απάτης σε προμηθευτές του Δήμου έρχεται να ενισχύσει με μήνυμά της η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, προειδοποιώντας τους συμπολίτες να μην δίνουν στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Μισετζής ανέφερε ότι επικαλούμενοι πληρωμή τιμολογίου που έχει γίνει από το Δήμο στον προμηθευτή ενημερώνουν ότι τάχα πληρώθηκαν περισσότερα χρήματα και μέρος τους πρέπει να τους επιστραφεί.

Όπως σημειώνει η Δ/νση Οικονομικών του Δήμου στο μήνυμά της, τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι προμηθευτές του Δήμο, ενημερώνουν ότι δέχονται τηλεφωνήματα όπου τους δηλώνουν ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του ταμείου του Δήμου και τους ζητούν στοιχεία και τελευταία ψηφία κωδικών για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Οι κωδικοί αυτοί είναι προσωπικοί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους αποκαλύπτετε σε τρίτους.

Ο Δήμος Χίου ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρόκειται να σας ζητήσει κωδικούς πρόσβασης.

Αν έχετε συναλλαγές με τον Δήμο Χίου και επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το ταμείο για επιβεβαίωση, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο tameio@chios.gov.gr και στα τηλέφωνα 2271353044 ( κ. Τσερμούλα) κ 2271350045 (κ. Μπάκνης), ή να επικοινωνήσετε με την Δ/νση Οικ/κών Υπηρεσιών στο oikonomiki@chios.gov.gr ή στα τηλέφωνα 2271353042 και 2271353053 (κ. Παληού)», αναφέρει το σχετικό μήνυμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως εξήγησε σε δηλώσεις της στο Ράδιο "Α" η Σμάρω Παληού, οι επιτήδειοι που απευθύνονται σε προμηθευτές του Δήμου είναι αρκετά πιστικοί επικαλούμενοι λεπτομέρειες για τιμολόγια κ.λ.π. τις οποίες πληροφορούνται από τις αναρτήσεις που γίνονται στη Διαύγεια. Γι' αυτό και πρέπει οι πολίτες να μη δίνουν κωδικούς λογαριασμών τους, να μην πατούν σε κανένα σύνδεσμο από αυτόν που τους ζητούν .

"Αν κάποιος από την υπηρεσία επικοινωνήσει το μόνο που μπορεί να ζητήσει είναι τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού. Σε κάθε περίπτωση οι προμηθευτές θα πρέπει να μη διστάζουν και να επικοινωνούν με την υπηρεσία μας αν αμφιβάλλουν", ανέφερε η κα Παληού.

prosohi_tilefonikes_apates_se_promitheytes_toy_dimoy

Σχετικά Άρθρα