Πρόσθετη βοήθεια στο σπίτι λόγω κορωνοϊού

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/03/2020 - 15:42

Την παροχή βοήθειας όχι μόνο στους ενταγμένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και σε όλους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είτε πρόκειται για ηλικιωμένους, είτε είναι άποροι και οικονομικά αδύνατοι, σχεδιάζει ο Δήμος Χίου ενισχύοντας τις υπηρεσίες Πρόνοιας, με δεδομένες τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται μετά και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός, οι προνοιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, είτε στην κάλυψη φαρμακευτικών αναγκών τους, είτε μεταφοράς προϊόντων πρώτης ανάγκης – όπου δεν γίνεται διανομή από τα σούπερ μάρκετ- θα λειτουργούν καθημερινά 8 το πρωί με 8 το βράδυ (και Σαββατοκύριακα) και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 22713 50050.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, λόγω και των ειδικών αδειών, λειτουγεί με λιγότερο από το μισό προσωπικό που διαθέτει, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, αλλά δίνοντας προτεραιότητα στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες στην υπηρεσία Πρόνοιας απασχολούνται αυτήν την περίοδο και εργαζόμενοι από άλλες δομές, φτάνοντας συνολικά ο αριθμός τους τους 80, όπως ανέφερε και ο κος Πατεριμός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο Δήμο υπάρχουν και δύο τηλεφωνικές γραμμές για παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης. Πρόκειται για τα τηλέφωνα 22713 50053 και 22713 50057

o_dimos_sto_pleyro_ton_politon

Σχετικά Άρθρα