Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Πρόσθετη βοήθεια στο σπίτι λόγω κορωνοϊού

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/03/2020 - 15:42

Την παροχή βοήθειας όχι μόνο στους ενταγμένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και σε όλους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είτε πρόκειται για ηλικιωμένους, είτε είναι άποροι και οικονομικά αδύνατοι, σχεδιάζει ο Δήμος Χίου ενισχύοντας τις υπηρεσίες Πρόνοιας, με δεδομένες τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται μετά και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός, οι προνοιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, είτε στην κάλυψη φαρμακευτικών αναγκών τους, είτε μεταφοράς προϊόντων πρώτης ανάγκης – όπου δεν γίνεται διανομή από τα σούπερ μάρκετ- θα λειτουργούν καθημερινά 8 το πρωί με 8 το βράδυ (και Σαββατοκύριακα) και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 22713 50050.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, λόγω και των ειδικών αδειών, λειτουγεί με λιγότερο από το μισό προσωπικό που διαθέτει, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, αλλά δίνοντας προτεραιότητα στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες στην υπηρεσία Πρόνοιας απασχολούνται αυτήν την περίοδο και εργαζόμενοι από άλλες δομές, φτάνοντας συνολικά ο αριθμός τους τους 80, όπως ανέφερε και ο κος Πατεριμός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο Δήμο υπάρχουν και δύο τηλεφωνικές γραμμές για παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης. Πρόκειται για τα τηλέφωνα 22713 50053 και 22713 50057

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 18:04

Προφανώς θα πρόκειται για παραδρομή, με δεδομένο και το επίπεδο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στον οποίο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ έστειλε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία: 

 

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου,

 

     Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με θέμα «την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία της Χίου, κατά τις απογευματινές και βραδινές  ώρες, την θερινή περίοδο» ,που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

 

      Στη συνεδρίαση, ενώ είχαν προσκληθεί και καλώς, όλοι ο εμπλεκόμενοι  κρατικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης της εν λόγω κυκλοφορίας, σε κάθε έναν από αυτούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παραλείψατε το δικό μας φορέα, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια για την τελική απόφαση υπηρεσία, το Λιμεναρχείο είχε υποδείξει την πρόσκλησή μας!!

 

      Κατά τη συνεδρίαση και ενώ έγινε λόγος για την απουσία μας, υποδείξατε την παρουσία στο Δ.Σ. του κ. Πατεριμού ως εκπροσώπου των Α.με Α., ο οποίος προς τιμή του, αρνήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου μας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως Δημοτικός Σύμβουλος.

 

      Σας  υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο μας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής, στην οποία επίσης είστε πρόεδρος και στην οποία έχουμε ορίσει εκπρόσωπο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή. Το σωματείο μας εξάλλου σας έχει ενημερώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη, που αποτελεί προληπτικό μέτρο, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού .

 

     Η συμπεριφορά αυτή απαξιώνει την κατηγορία των Α.με Α. από τη συμμετοχή τους στα κοινά και την κατάθεση των απόψεών τους,  που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων τους, και για τα οποία αγωνίζονται  ενάντια σε κάθε μορφή περιθωριοποίησης  και απομόνωσης!!

 

     Ελπίζουμε  ότι έστω και εκ των υστέρων, θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας, οι οποίες εστιάζουν στη διατήρηση των ελεύθερων  πεζοδρομίων, των ραμπών και του οδηγού όδευσης τυφλών, και αποτελούν προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)  και των Α.με Α. και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό!!