Πρώτο βήμα για την ενεργειακή ατζέντα της Χίου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 29/07/2021 - 14:46

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενεργειακής ατζέντας στην Χίο θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χίου Αντώνη Ζερβάκη να υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιλογή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου ως εταίρου στην πρόταση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ένταξη της Χίου στο σχετικό πρόγραμμα, το οποίο επιβλέπει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών με επίκεντρο την ενεργειακή πολιτική.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κάλεσε φορείς και πολίτες που επιθυμούν, να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση για την ενεργειακή ατζέντα.

Η σύμβουλος του Δημάρχου κ. Μαρίνη ανέφερε ότι το εν λόγω πρόγραμμα δίνει τεχνική υποστήριξη και όχι χρήματα από την ευρωπαϊκή επιτροπή και το ΚΑΠΕ, ώστε σε πρώτη φάση να γίνει η συλλογή των στοιχείων για τη ενέργεια που καταναλώνουμε για όλες τις δραστηριότητες στο νησί προκειμένου να καταγραφούν οι ενεργειακές απαιτήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος αναφέρθηκε στα οφέλη που υπάρχουν από την μη χρήση ορυκτών καυσίμων, υπογραμμίζοντας ότι η μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα πρέπει να γίνει συντονισμένα.

proto_vima_gia_tin_energeiaki_atzenta_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα